Apples datacenter i Kassø holder tidsplanen

Sådan forestiller Apple sig, at datacentret kommer til at tage sig ud. Illustration: Apple

Apples datacenter i Kassø holder tidsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aabenraa Kommune skal have et møde med Apple i næste uge for at finpudse de sidste detaljer omkring byggeriet af et datacenter.

Kassø: For knap en måned siden kunne Apple og Aabenraa Kommune offentliggøre, at IT-giganten har valgt et stort areal ved Kassø vest for Aabenraa til at opføre et stort datacenter.

Aabenraa Kommune har endnu ikke givet en egentlig byggetilladelse til datacentret, der skal opføres på et areal, der svarer til ikke mindre end 400 fodboldbaner. Det skyldes, at kommunen endnu ikke har modtaget en formel byggeansøgning, men den skulle være på trapperne.

- Vi har et dialogmøde med repræsentanter fra Apple i næste uge. Derefter forventer vi at modtage en ansøgning om byggetilladelse, siger Niels Johannesen, der er projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune.

Vi har et dialogmøde med repræsentanter fra Apple i næste uge.
Niels Johannesen, projektchef for tiltrækning af datacentre i Aabenraa Kommune
Datacentret
Apples datacenter i Kassø bliver opført på en byggegrund, der svarer til 400 fodboldbaner.Byggeriet forventes at gå i gang i fjerde kvartal i år.

Første fase af byggeriet ventes færdigt i 2019.

 

 

Samme forventninger

Investeringen i et datacenter fra Apple har været under forberedelse igennem to år og er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Apple, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark, som er en del af Eksportrådet i Udenrigsministeriet.

Da det blev offentliggjort, at datacentret skal placeres i Kassø, var forventningerne fra alle parter, at byggeriet kan gå i gang i fjerde kvartal 2017. Det er stadig forventningerne, men et nærmere tidspunkt kommer man heller ikke lige nu.

- Vi kan ikke sige, hvilken dato gravkøerne går i gang, men Apple forventer stadig at kunne gå i gang med byggeriet i fjerde kvartal i år, oplyser en talsmand for virksomheden.

Første fase af byggeriet ventes færdigt i 2019 til en samlet pris på omkring seks milliarder kroner, og i bygge- og anlægsfasen regner man med, at det vil skabe cirka 300 job, mens der skal være mellem 50 og 100 beskæftigede, når datacentret er i fuld drift.

Datacentret skal ligge lige ved siden af højspændingsstationen i Kassø, og det er netop forsyningssikkerheden, der er en af hovedgrundene til, at Apple vælger at slå sig ned i Kassø.

- Kassø blev valgt, fordi vi kunne få en tilstrækkelig stor grund, og så er transformatorstationen med til at sikre rigeligt med strøm, har Apple tidligere udtalt.

 

 

Apples datacenter i Kassø holder tidsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce