Aabenraa skal have den fulde kaffeoplevelse: Have a Coffee åbner kaffebar

Det er gået stærkt for de to kaffeninjaer, Marc Bech Fries, til venstre, og Janus Østergaard Fischer. De startede deres iværksættereventyr med Have a Coffee i 2015, og på fredag den 30. august åbner de ny stor kaffebar på 220 kvadratmeter i det tidligere BJ Musik på Storegade 29. Foto: Mette Christine Schulz

Aabenraa skal have den fulde kaffeoplevelse: Have a Coffee åbner kaffebar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter næsten to år i Nørreport flytter Have a Coffee sin butik til den sydlige ende af gågaden. I det tidligere BJ Musik bliver der nu både butik og kaffebar.

Aabenraa: En helhedsoplevelse.

Det har været Janus Østergaard Fischer og Marc Bech Fries' ambition siden begyndelsen på deres fælles kaffeeventyr Have a Coffee i 2014.

På fredag den 30. august indfrier de ambitionen, når de åbner deres nye butik og kaffebar i det tidligere BJ Musik på hjørnet af Rådhusgade og Storegade.

- Nu fuldfører vi den oplevelse, som vi gerne vil have, at kunderne får i vores butik. Her kan se de kaffen blive ristet, de kan mærke bønnerne og så kan de også drikke den med samme i butikken. De får det hele med her, og det er den helhedsoplevelse, vi gerne vil give, siger Marc Bech Fries.

Han har siden begyndelsen på Have a Coffee passet sit fuldtidsjob ved siden af, men det er slut nu. Den nye butik og kaffebar kan ikke drives af kun én mand, og derfor er han nu også på fuldtid sammen med Janus Østergaard Fischer.

- Vi flytter for at få mere plads, og her får vi fire gange så meget plads som i lokalet på Nørreport. Men der er også synligheden. Det her lokale ligger fantastisk godt, og hvis vi får lov af kommunen, så er det vores plan at bygge en stor træterrasse ned langs facaden på Rådhusgade, fortæller de to ejere.

Have a Coffee
  • Have a Coffee begyndte som en eksklusiv online kaffeklub i 2015, hvor folk kunne købe brasiliansk kaffe på abonnement og få en ny kaffe fra en mikroplantage i Brasilien tilsendt hver måned.
  • Klubben blev hurtigt en succes med kunder i hele landet, og i oktober 2017 valgte Janus Østergaard Fischer og Marc Bech Fries at åbne showroom på Nørreport for vise deres produkter og give deres kunder en mulighed for at hente deres kaffe i stedet for at få den sendt.
  • I november 2018 valgte den lokale forretningsmand Frank Waller gennem sit selskab I-RB Aps at investere i iværksættereventyret.
  • Samtidig fik Have a Coffee egen kafferister, så de nu rister deres egen kaffe.
  • Den nye butik og kaffebar på Storegade 29 får 30 siddepladser.
  • Der bliver også mulighed for at købe andet end kaffe - blandt andet te og vand, og så leverer Gourmethuset tre forskellige slags kager.
  • Der er reception fredag den 30. august fra klokken 15-17, hvor det nye sted også har åbent til By Night.

Farvel til den nordlige ende af gågaden

I lørdags lukkede butikken i Nørreport efter næsten to år på adressen, hvor Have a Coffee måske godt kunne have blevet, hvis der var sket noget mere med udviklingen af den nordlige ende af gågaden.

- Der sker ikke nok i den ende af gågaden til at udvide. Vi valgte at placere butikken der dengang, fordi vi fik at vide, at kommunen ville rykke det gamle hotel ned, og der ville blive åbnet op for, at biler kunne køre gennem Nørreport. Det var vores plan at lave udeservering og salg af kaffe dernede, men ikke før, de andre ting skete. Og det er ikke sket endnu, siger Janus Østergaard Fischer.

I den nye butik får de ud over 30 siddepladser også plads til et større udvalg af kaffe og flere forskellige slags produkter indenfor kaffemaskiner, kopper med mere. Og så bliver der også gjort mere ud af erhvervsdelen, som får sit hjørne i butikken.

- Vi vil gøre mere ud af erhverv her, for vi mener, at det godt kan betale sig at give medarbejderne god kaffe, smiler de Have a Coffee-ejere.

Den nye butik og kaffebar åbner til By Night fredag den 30. august.

Aabenraa skal have den fulde kaffeoplevelse: Have a Coffee åbner kaffebar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce