17-årige Monty har omsat for sin første million

Foto: André Thorup

17-årige Monty har omsat for sin første million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Monty Mahdi, 17-årig gymnasieelev fra Aabenraa, har stor succes med sin virksomhed Adaro.

JydskeVestkysten har tidligere fortalt om 17-årige Monty Mahdi, gymnasieelev fra Aabenraa Statsskole, der har stor succes med sin hjemmeside Adaro.

Via hjemmesiden reparerer Monty folks ødelagte iPhones. Idéen fik han, da en kammerat havde ødelagt sin spritnye iPhone.

- Vi undersøgte mulighederne for at få den solgt, og jeg fik hurtigt klikket mig ind på nogle sider, som købte iPhones til en meget lav pris. De reparerer dem og sælger dem videre til en pris, der kun er få hundrede kroner lavere end nypris, siger Monty Mahdi til Ekstra Bladet.

- Deres avancer er højere end butikkerne, der sælger dem som nye. Det var her, jeg så muligheden for mere konkurrence på markedet, fortsætter han.

Derfor oprettede den unge iværksætter for ni måneder siden hjemmesiden Adaro, hvor brugerne kunne sælge deres gamle, slidte eller defekte iPhones. Monty Mahdi sender telefonerne videre til en virksomhed i udlandet, som reparerer dem. Når han får dem retur, sælger han dem videre til den næste forbruger.

Og meget tyder på, at Monty Mahdi har ramt et stort behov blandt danskerne. Allerede inden den unge sønderjydes virksomhed har eksisteret i et år, har den omsat for sin første million, viser tal, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. Succesen, fortæller han, skyldes, at han var i stand til at se nye muligheder i stedet for hindringer, da han begyndte at tabe penge på ubrugelige skærme, der ikke virkede. Apple sælger nemlig ikke skærme til virksomheder.

- Så reperatørbutikker må handle med lumske kinesiske leverandærer, hvor en stor del af skærmene, du modtager, viser sig at være defekte. Men det handler om at finde en effektiv løsning. Så vi køber ødelagte skærme i store mængder og skifter alt ud bortset fra LCD-modulet. Dermed fremstår de som nye, forklarer 17-årige Monty Mahdi, som håber, at han engang i fremtiden får kapital til at åbne en fabrik i Danmark, hvor der fremstilles skærme.

17-årige Monty har omsat for sin første million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce