15-årig havde gaspistol med i skole: Nægtede sig skyldig i retten

Det blev ikke en tilståelsessag som forventet, da en 15-årig dreng var i retten sigtet for at have haft en gaspistol med i skole. Arkivfoto

15-årig havde gaspistol med i skole: Nægtede sig skyldig i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagemyndigheden havde forventet, at 15-årig havde tilstået at have gaspistol med i skole, men det skete ikke, så nu trækker afgørelse af sagen i langdrag.

Rødekro: Den 15-årige dreng, der i midten af januar spredte skræk på Hærvejsskolen i Rødekro ved at have en gaspistol med i skole, sad onsdag i retten i Sønderborg.

Det var dog ikke længe. Anklagemyndigheden havde en forventning om, at den 15-årige ville tilstå de to punkter, han var sigtet for, men sådan kom det ikke til at gå.

- Det blev ikke en tilståelsessag, så nu skal til den tilbage til anklagemyndigheden, der skal vurdere, om der skal rejses sag og i hvilket omfang, forklarer Anemarie Haahr, fungerende specialanklager, der var mødt i retten som anklager.

Den 15-årige var sigtet dels for at have været i besiddelse af en Colt Double Eagle-gaspistol med tilhørende løs ammunition, men også for trusler, da han to dage forinden i en Snapchat-gruppe havde skrevet, at han "vil skyde alle lærerne så er der mindre viden".

Kommunen er tavs

Mens en tilståelsessag kan komme hurtigt for en dommer, fordi der ikke er så mange personer involveret, og den ikke varer så lang tid, så tør Anemarie Haarh ikke give et bud på, hvornår den 15-årige igen vil skulle i retten.

- Det afhænger af rettens kalender, og hvor lang tid vi skal bruge hos anklagemyndigheden. Det kan blive alt mellem en og fem måneder, siger hun.

På grund af sin tavshedspligt under en verserende straffesag kan hun ikke fortælle yderligere, og heller ikke fra Aabenraa Kommune, der deltog i retsmødet, er det muligt at få oplyst, hvad der er gjort i forhold til den 15-årige siden midten af januar.

- Vi vil altid være involveret i en sag som den her, men mere kan jeg ikke sige, siger børne- og familiechef Anders Lundsgaard.

15-årig havde gaspistol med i skole: Nægtede sig skyldig i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce