Rådgiver fascineret af ure

Søren Braes designer urene, mens ægtefællen, Charlotte Falk Braes, står for salg. Forleden var parrets North of Denmark-ur i Sydpolen. I modsætning til andre ure kunne det klare strabadserne ned til 40 minusgrader.
Foto: Claus Thorsted

Rådgiver fascineret af ure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

URVÆRK: Det er kun for sjov. Men passionen for ure har på to år udviklet sig overraskende for finansrådgiveren Søren Braes i sønderjyske Rinkenæs.

En total fascination af detaljen. Det er det, der driver Søren Braes fra Rinkenæs ved Flensborg Fjord og har gjort ham til en efterspurgt finansiel rådgiver for blandt andre den tyske forbundsbank.

I fritiden er det ure, der fascinerer ham. Pilot-ure.

– Det var kun for sjov, men vi har solgt flere tusinde ure på under to år, siger Søren Braes og understreger, at det fortsat er lysten, der styrer urværket i firmaet Pilotur.dk.

– Jeg kan sidde i timevis og spekulerer over en detalje. Hvordan skal spidsen på urviseren se ud, så piloten på et splitsekund kan aflæse tiden. Dét optager mig, siger Søren Braes.

– Ganske vist har piloter masser af instrumenter og selvfølgelig også ure foran sig i cockpittet. Men de bevæger sig jo også udenfor i tjenesten, siger Søren Braes og afslører, at her er en del af hemmeligheden bag hans og hustruens, Charlotte Falk Braes, succes.

– Det undrer mig, at der ikke er flere urproducenter, der lærer af den præcision, der er i cockpittet på et fly, siger Søren Braes, der selv har flyvercertifikat.

Urenes pris kan godt undre. De ligner populært sagt en million – og koster andre steder velsagtens også noget i den størrelsesorden, hvis Rolex eller et andet dyrt brand, der signalerer »mand med magt«, var printet på skiven.

Her er prisen mellem 800 og 2200 kroner.

– Urværk, glas og kasse fås ikke bedre, siger Søren Braes, hvis ur i december var på Sydpolen. Her blev det båret af en række kvinder, der gæstede det kolde kontinent i anledning af Commenwealth-landenes 60-års jubilæum.

– Må jeg ikke godt være lidt stolt? Det klarede ned til 40 minusgrader, spørger Søren Braes.
Søren Braes' fem bud
Du skal synes, det er sjovt.
Du skal have en blød lænestol i nærheden.
Du skal være forelsket i detaljer.
Du skal have økonomi til at kunne slappe af og uforstyrret kunne sidde med tænkehatten på.
Er du en god håndværker kombineret med en trang til perfektion skader det ikke.

Rådgiver fascineret af ure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce