Bierfester spreder sig

Trommeslageren Peter Vollstedt har i årevis skabt stemning til ishockeykampene i Vojens. Den evne bruger han også, når han til bierfesterne som her i Jels starter med at varme deltagerne op, så de ender med at komme op at stå på bordene.
Foto: Orla Lund

Bierfester spreder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemning: Det begyndte i Jels i 2007. Så kom Haderslev til i 2009.

Sidste år kom Brørup med. Og i det kommende vinterhalvår vil også idrætshaller i Egtved, Hornsyld, Langeskov, Vissenbjerg, Kværndrup ved Egeskov samt måske Ridehuset i Århus blive fyldt med tysk bierfest-stemning.

Fælles for alle arrangementerne er, at det sønderjyske partyorkester Top Seven sørger for at holde kog i hallen ved at spille syv timer i træk.

– Vi har sammen med gode samarbejdspartnere, der sørger for udsmykning og markedsføring, udviklet et koncept, så man også i mindre byer kan få råd til at hyre et stort orkester som vores, og hvor man lokalt kan skabe et solidt overskud. Erfaringerne viser, at der det første år typisk er 100.000 kroner i overskud til de lokale arrangører, og det stiger de følgende år, siger trommeslager Peter Vollstedt fra Top Seven.

Da hans orkester første gang blev spurgt om at optræde ved en bierfest i Jels, var han meget betænkelig.

– Vi ville ikke spille tyrolermusik, så vi har fordansket bierfesten. Vi spiller tyske schlagere de første to-tre timer, og derefter spiller vi sange på engelsk og dansk, som folk kan synge med på, forklarer Peter Vollstedt.

Han er sikker på, at Top Seven kommer til at spille til endnu flere bierfester. Det må gerne blive i byer som Tønder, Toftlund og Sønderborg.

Den største bierfest Top Seven spiller til, er i Peter Vollstedts hjemby Haderslev. Her var der allerede ved sankthans-tid solgt alle 1100 billetter til bierfesten i november, som Haderslev Idrætscenter, Haderslev Fodboldklub og SønderjyskE står bag.
3,3 liter øl
Hver gæst drikker i gennemsnit 3,3 liter øl til de bierfester, som Top Seven spiller til.

Festerne varer fra 13-20 eller 18-01, og de begynder med spisning, hvor menuen er wienerschnitzel med ærter, flødesovs og brasekartofler.

Bierfester spreder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce