Annie har givet navn til et hav – Hotdog Hav

Og de vælter ind. Tyskere, danskere, sejlerfolket, motorcyklister, turister og andet godtfolk. Få steder forenes dansk kulinarisk kunst som Annies hotdog og softice med bølgeskvulp og skøn udsigt over ø, fjord og bøgeskov.
Foto: Ernst Winckelmann

Annie har givet navn til et hav – Hotdog Hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liv og brød: Kig menneskene i øjnene. Så får du et mandskor fra Mississippi til at synge solo for dig. Du får en flok linedansere til at lave bølgen og 800 motorcyklister til at holde rast ved din pølsevogn.
Så enkelt er. Og så skal du lige tage dig et livs tid.

Det ved Annie Bøgild i Sønder Hav.

Hun har set dem alle i øjnene, fået dem til at smile og beholdt dem som kunder. For det er den landskendte Annie fra Annies Kiosk midt mellem Kollund og Rinkenæs og med udsigt til Okseøerne i Flensborg Fjord, vi taler om.

Landskendt, jo men i Tyskland, hvor ikke mindre end 12 filmhold indenfor de seneste ti år har filmet Annie og hendes tredje hud – kiosken.

– Med tiden er jeg blevet selvsikker og har mistet hæmningerne, og så har jeg lært at sige fra, siger Annie og smiler under den rød-hvide kioskhat.

Og mon ikke Annie er indehaver af den højeste omsætning pr. kvadratmeter; at dømme efter køerne og husets lidenhed er svaret ja.

– Jovist, jeg har en rigtig god beliggenhed her på Margueritruten, men det er skam ikke hele forklaringen. Jeg får frisk bagerbrød leveret hver morgen, og pølserne kommer fra den lokale slagter. Så tjener jeg lidt mindre pr. styk, men til gengæld kommer folk glade igen, siger Annie, der har set mennesker i øjnene og holdt hotdogs i hænderne i 42 år.

Først var hun ansat hos Reinhard Petersen, der inviterede hende ind som medejer i 1974. Siden blev hun halvpartsejer, og i 1984 overtog hun stedet.

– Penge, nej det vil jeg helst ikke snakke om, siger Annie. For ti år siden købte hun sit drømmehus lige ovenfor kiosken med udsigt over Hotdog Hav med øer, fjord, sejlskibe og Tyskland.

Smil
Annies gode råd:
Kig på menneskene, ikke på pengene. Gå I bukser med dybe lommer og forkort dine arme. Servér kvalitetsmad fra lokalområdet.
Smil.

Annie har givet navn til et hav – Hotdog Hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce