Vanvittigt drama: Team Esbjerg i Final4 på et hængende hår

Annette Jensen og Team Esbjerg er klar til at spille Final4, men det holdt rigtig hårdt. Foto: Morten Dueholm

Vanvittigt drama: Team Esbjerg i Final4 på et hængende hår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et svækket Team Esbjerg-hold er klar til at forsvare deres pokaltitel mellem jul og nytår efter overtidssejr på 25-24 torsdag aften i Viborg. Flere gange var Team Esbjerg næsten helt nede i sækken.

Kan kvinder yde en mandfolkepræstation?

Ja, lad os da bare sige det. Et heroisk kæmpende Team Esbjerg-hold, der stort set kun brugte otte spillere, er nemlig klar til Final4.

Team Esbjerg vandt 25-24 i Viborg efter en afgørelse i overtid. Den ordinære kamp endte 21-21, men til sidst endte det altså lykkeligt for cheftræner Jesper Jensen & Co. - og hvor de da bare glade bagefter. En flok dødtrætte spillere faldt hinanden om halsen og jublede til den store guldmedalje.

Hvem Team Esbjerg skal møde i semifinalen ved Final4-stævnet mellem jul og nytår er ikke afgjort endnu, men det bliver enten Randers, Odense eller Nykøbing Falster.

Team Esbjerg var voldsomt presset på både ressourcer og kvalitet, da stjernespillerne Estavana Polman og Line Jørgensen ikke var til rådighed torsdag aften i Viborg. Polman var så uheldig at banke hovedet ind i holdkammerat Vilde Mortensen Ingstads knæ i lørdags i ligakampen i Skanderborg, mens Line Jørgensen har pådraget sig en genstridig lungebetændelse.

Og når et hold er uden de absolutte førstevalg på de to backs, kan det naturligvis mærkes. Team Esbjerg fik da også hurtigt store udfordringer med at få sendt bolden ind i Viborg-kassen bag Rikke Poulsen.

Det første lille kvarter var egentlig okay med en veloplagt Annette Jensen som den bedste, men derefter blev der skruet ned for kreativiteten og op for fejlprocenten - og det er sjældent nogen god cocktail.

Team Esbjerg førte 5-4, men holdet løb derefter ind i en scoringspause på præcis 10 minutter, hvilket gav et hårdtprøvet Viborg-hold, der fornylig udskiftede træneren efter fem liganederlag på stribe, momentum og en føring på tre mål. Og Viborg havde nok ført endnu større, hvis ikke Sandra Toft havde hevet nogle fine redninger ud af ærmet.

I den periode savnede Team Esbjerg både mål og stregindspil fra Kristina Liscevic, der er en af de spillere, som har stort ansvar og navnlig i netop sådan en kamp skal være i stand til at levere varen.

De forsvarende pokalmestre fik dog rettet rimeligt op på tingene frem mod pausen, hvor lange Kristine Breistøl meldte sig ind i kampen med et par fine mål fra distancen og et tilkæmpet straffekast - og så var det bare 11-10 til Viborg HK efter de første 30 minutter.

Kampen i tal
Viborg HK - Team Esbjerg 24-25 (11-10) (21-21).

Stillinger undervejs

3-3, 8-5, 10-7, 13-13, 17-17, 20-18.

Topscorere, Viborg: Kristina Jørgensen 4, Line Haugsted 4.

Mål, Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Marit Røsberg Jacobsen 7, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kristina Liscevic 3, Annette Jensen 3, Clara Monto Danielsson 1.

Udvisninger

Viborg 4, Team Esbjerg 3

Tilskuere: 1071

Mere om kampen

Reaktioner fra Team Esbjerg-lejren på www.jv.dk.

Næste kamp

Allerede lørdag spiller Team Esbjerg igen. Ringkøbing kigger forbi Blue Water Dokken kl. 15.00.

Yderst nervepirrende

Og Breistøl var også på mærkerne i begyndelsen af anden halvleg, hvor hun scorede sit holds første tre mål og sørgede for føring på 13-12. Vilde Mortensen Ingstad bød også ind med mål og heroisk fight. Sanna Solberg fightede også og stod godt i forsvaret, men angrebsmæssigt var det en kamp lige til glemmebogen.

Slutfasen blev yderst nervepirrende. Team Esbjerg så ud til være nede i sækken, da holdet var bagud 20-18 med fire minutter igen, men Breistøl og Marit Røsberg Jacobsen sørgede for udligning til 20-20. Sekunder senere lignede det igen Viborg-sejr, da Kristina Jørgensen scorede til 21-20, men Sandra Toft reddede en fri Viborg-afslutning - og 15 sekunder før tid udlignede Kristina Liscevic med sit første mål i kampen, da hun elegant loppede et straffekast i mål.

Og så måtte holdene på to gange fem minutters overarbejde. Det var også jævnbyrdigt, men i den absolut afgørende fase fik Viborg udvist Stine Bodholt - og så kørte Team Esbjerg den altså hjem.

Vanvittigt drama: Team Esbjerg i Final4 på et hængende hår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce