Stort Simioni-interview: - Jeg er ingen mirakelmager


Stort Simioni-interview: - Jeg er ingen mirakelmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mario Simioni har fået en treårig kontrakt i SønderjyskE Ishockey, og den nye cheftræner pointerer, at det kommer til at tage tid at bygge holdet op. Medaljerne kommer ikke af sig selv, siger canadieren, der hentede otte DM-medaljer på otte år, sidst han var i klubben.

INTERVIEW: Det bliver som ventet 55-årige Mario Simioni, der skal trække i trådene, når SønderjyskE Ishockey skal tilbage på sporet efter tre magre år.

Fredag bliver canadieren officielt præsenteret som ny cheftræner i den klub, som han forlod med en guldmedalje om halsen i 2013, og som det nu bliver til et gensyn med efter fem år i Bolzano, Herning og Frederikshavn.

- Jeg er spændt. Jeg er glad for at være hjemme. Det er længe siden sidst. Da jeg sagde farvel efter guldfesten i 2013, husker jeg, at Klaus Rasmussen (SønderjyskE-direktør, red.) gav mig et håndtryk og sagde, at han ville savne mig, men han hviskede også i mit øre: "Du kommer tilbage en dag". Det har ligget i baghovedet hele tiden, at det ville ske på et tidspunkt, men det skulle være, når tidspunktet er rigtigt, og det er det nu, siger Mario Simioni.

Mario Simioni skal være med til at få SønderjyskE tilbage, hvor vi gerne vil være i dansk ishockey. Her er det også vigtigt for mig at understrege, at det ikke bare kommer af sig selv og med et fingerknips. Det kommer til at koste blod, sved og tårer for alle, og her ved vi også, at han vil gå forrest med faklen.
Sportschef Kim Lykkeskov
Fredag formiddag kan du på jv.dk/sport se en video med SønderjyskE-træner Mario Simioni, hvor canadieren ser frem til sit gensyn med klubben. Foto: Jacob Ravn
Fredag formiddag kan du på jv.dk/sport se en video med SønderjyskE-træner Mario Simioni, hvor canadieren ser frem til sit gensyn med klubben. Foto: Jacob Ravn

Mere attitude

Canadieren stod i spidsen for SønderjyskE fra 2004 til 2013, og opgaven ligner den samme. Han skal føre SønderjyskE fremad efter nogle slumrende sæsoner.

- Det er en ny start, men det er også et déjà vu. Dengang i 2004 kom jeg fra Krefeld til et hold, der lå nummer 9. I dag kommer jeg fra Frederikshavn til et hold, der ligger nummer 9, og som skal til at genopbygges. Jeg er ikke en mirakelmager. Det skal komme fra spillerne. Det handler om at få det rette lederskab i omklædningsrummet. Det bliver en nøglefaktor for os. Har vi de rette ledere i omklædningsrummet, spørger Simioni retorisk og svarer selv:

- Det skal blandt andet komme fra de danske spillere som Steffen Frank og Mads Lund. De er blandt de ældste, og de er lokale, og du har brug for lokale spillere, der har passion og et hjerte for klubben og byen. Men de skal virkelig steppe op, for ingen af dem har haft gode sæsoner på det seneste. De skal tage tyren ved hornene, for deres attitude får stor betydning for holdet i vores første sæson sammen. De skal steppe op sammen med de andre lokale spillere og forstå, at det var sådan, vi byggede SønderjyskE op tidligere - det var gennem de lokale fyre, siger Mario Simioni.

En lang genopbygning

Igen og igen slår han fast, at genopbygningen tager tid. Han garanterer ingen medaljer i sin første sæson.

- Det er en genopbygning, og fansene og omgivelserne skal forstå, at det er en anderledes tid nu. Fordi jeg kommer tilbage, betyder det ikke, at medaljerne bare følger med. Det er en proces, og som jeg altid har sagt: Træneren er kun så god som sine heste, og hvis vi har gode heste, og de følger vores filosofi, får vi også holdet tilbage på sporet. Men det sker ikke over natten, fastslår Simioni, der derfor også er godt tilfreds med, at kontrakten med SønderjyskE løber tre år.

- Som Kim Lykkeskov (sportschef, red.) også siger, så er det her en langsom proces, og vi starter med tre år for at få tingene sat i gang, og så tager vi den derfra. Jeg vil naturligvis gøre mit bedste i de tre år for at bygge tingene op igen, men husk også, at der er hård konkurrence, og der er kommet mange gode hockeyhold, siger Simioni og fremhæver årets fire semifinalister, Herning, Aalborg, Rungsted og Esbjerg.

- Det bliver ikke en let proces, men igen: Engagement og dedikation er altafgørende.

Mere rolig i boksen

SønderjyskE har ændret sig, siden Mario Simioni forlod klubben, men canadieren har også ændret sig i de fem år, han har været ude.

- Jeg er faldet lidt ned. Jeg snakker mere, end jeg råber. Du lærer, som du bliver ældre. Min største læring var i Alpeligaen med Bolzano. Når du træner rigtige professionelle - ægte professionelle - så ved de godt selv, hvornår de har lavet en fejl. Som træner har jeg lært, at du så ikke behøver at sige noget. De ved det. De signalerer det med kropssproget, løfter hånden undskyldende og er sure på sig selv. Det ser vi ikke nok i vores liga. Hvis de laver en fejl, sætter de sig ofte bare ned, som om intet er sket. Som træner er jeg blevet bedre til at forklare mulighederne i stedet for bare at råbe, siger canadieren.

Den bedste træner

Den nye cheftræner kommer til at indgå et tæt makkerskab med sportschef Kim Lykkeskov, som tidligere var kaptajn under Simioni. Det samarbejde ser Simioni frem til.

- Jeg har kunnet mærke, at Kim virkelig har ønsket at få mig tilbage, så det her er et "match made in heaven". Jeg har altid sagt, at jeg trives bedst i et miljø, hvor sportschefen eller bestyrelsen tror på min filosofi, og det gør de i hvert fald her. Kim sagde til mig, at han føler, at han har skrevet kontrakt med den bedste træner i ligaen - hvordan tror du ikke lige, det får mig til at føle? Og Klaus (Rasmussen, red.) gav mig et stort knus og sagde: "Jeg vidste, at du ville komme tilbage en dag", og han er glad for at have mig tilbage. Nu er vi tre stærke mænd foroven, og vi skal nok få det her hockeyhold vendt rundt, siger SønderjyskE's nye cheftræner.

Stort Simioni-interview: - Jeg er ingen mirakelmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce