Derfor er mandsopdækning ingen løsning mod uimodståelig Mikkel Hansen

Mikkel Hansen var mageløs mod Norge, men det er næppe en løsning for modstanderne at mandsopdække ham, mener ligatræneren fra SønderjyskE, Kasper Christensen. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Derfor er mandsopdækning ingen løsning mod uimodståelig Mikkel Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor sætter modstanderne ikke bare en mand til at skygge Mikkel Hansen over alt? SønderjyskE-træner Kasper Christensen giver sit bud på, hvorfor en gammeldags mandsopdækning er en dårlig løsning.

En eneste arena i Danmark kan rumme det skab, Mikkel Hansen satte på plads torsdag aften.

Danmarks verdensstjerne viste, hvor det skulle stå, og han plantede det solidt på 40x20 meter i Boxen i Herning. Verdens bedste spillere er bedst i de store kampe. Opgøret mod Norge var én af den slags.

14 mål fra Paris-spilleren var blot et mindre end landstræner Nikolaj Jacobsens scoringsrekord i rødt og hvidt.

Men hvorfor i himlens navn gjorde Norge ikke det ultimative for at stoppe den danske håndboldgigant? Hvorfor mandsopdækkede de dog ikke Hansen, inden det var for sent?

SønderjyskE-træner Kasper Christensen giver et bud.

- Hvis Norge havde valgt at sætte en mand på Mikkel Hansen, ville de ikke kunne styre Rasmus Lauge. Samtidig ville deres mindre fysisk stærke spillere blive isoleret med de store danske stregspillere, vurderer SønderjyskE-træneren.

- Man kan godt gå frem og følge Mikkel Hansen tættere, men det vil få nogle andre konsekvenser. Så er der bare mere plads til andre spillere, påpeger han.

På et mere generelt plan og med udsigt til de kommende kampe, pointerer Kasper Christensen, at en mandsopdækning kan have den konsekvens, at spillere, der ikke har haft nogen stor kamp, pludselig kan få spillet til at glide.

- Der er også det i det, at hvis det kun er en enkelt spiller, der skaber uro, så kan man forholde sig til det og forsøge at rette forsvarsspillet ind efter det. En mandsopdækning giver mere plads til modstandernes andre spillere, og så risikerer man, at de dermed får flere spillere ind i kampen, siger han.

Gammeldags mandsopdækninger

- Man ser næsten aldrig de gammeldags mandsopdækninger i tophåndbold længere, siger Kasper Christensen.

Og det er der flere forklaringer på. Én af de væsentlige er den forhadte regelændring, der har skabt mulighed for at løse offensive udfordringer ved at tage målmanden ud og spille syv mod seks.

- Hvis Norge havde valgt at mandsopdække Mikkel Hansen, kunne Danmark bare spille syv mod seks, siger Kasper Christensen.

- Syv mod seks-reglen giver sig selv. Hvis man får succes med en mandsopdækning, går angrebsholdet ret hurtigt over til syv mod seks.

Derfor vil Ungarn formentlig også lede efter andre måder at holde Mikkel Hansen nede i kampen mod Danmark lørdag aften.

Derfor er mandsopdækning ingen løsning mod uimodståelig Mikkel Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce