JV's VM-ekspert: Kamp på banen og kulde fra den egyptiske trænerbænk

Egyptiske tilskuere bakkede deres hold fornemt op i Royal Arena i København. Mandag kommer de i klart undertal mod danske fans i Herning. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

JV's VM-ekspert: Kamp på banen og kulde fra den egyptiske trænerbænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JV's VM-ekspert, Rasmus Boysen, kender på nærmeste hold ét af Egyptens unge talenter. Og så har egypterne en giraf på højre back.

Egypten har med ansættelsen af spanske David Davis som landstræner fået en mere moderne og europæisk spillestil.

Han har fået til opgave at skabe et hold, der kan gøre IHF-præsident Hassan Moustafa stolt, når Egypten i 2021 afholder VM. Han har derfor en del unge og talentfulde spillere med til Danmark. En af dem er Yehia Elderaa, som jeg kender ganske godt, da jeg spillede på hold med ham i sidste sæson. Han har en forrygende fysik og er meget atletisk. Derudover skyder han, som en hest sparker.

På højre back findes et andet talent, unge Yehia Omar Khaled. Han er høj og springer højt. Hvis en giraf kunne hoppe, ville den være dyrenes svar på Khaled.

Af andre profiler kan nævnes Ahmed Elahmar, der har verdensrekorden for flest spillede landskampe og en forrygende fodfinte, den stærke stregspiller, Mohammed Mamdouh, som vandt Champions League med Montpellier i sidste sæson og højre fløjen Mohammed Sanad, der har skuffet spillemæssigt under slutrunden, men som er en af de mest scorende i den stærke franske liga.

Boysens VM
Rasmus Boysen er professionel håndboldspiller hos Ribe-Esbjerg HH.

Han har en fortid hos TM Tønder, Skjern og på det danske ungdomslandshold.

Den 26-årige ringkøbingenser følger dansk og international håndbold i alle døgnets timer.

Han har under VM sagt ja til at agere ekspert for JV, og her giver han sin vurdering af Egypten, som Danmark møder mandag aften.

Kritik mod dansk landstræner

Kendetegnende for det egyptiske hold er deres store fysik. Til gengæld er deres taktiske forståelse ikke altid så veludviklet.

De spiller også rimelig smalt, så jo længere hen i turneringen, de kommer, jo svagere bliver deres præstationer normalt.

Der bliver ud over de 40x20 også duelleret på trænerbænken. David Davis, der til dagligt træner René Toft Hansen i ungarske Veszprém, er ikke tilfreds med Nikolaj Jacobsens anvendelse af stregspilleren, der er ude i mindst fire måneder med en lyskeskade. En kritik, der har prellet af på den danske landstræner.

Skrevet efter Norge-kamp

JV tilføjer: Rasmus Boysens betragtninger om Egypten er skrevet inden kampen mod Norge sent søndag aften. Udfaldet af den kamp og de enkelte spilleres præstationer er derfor ikke en del af ovenstående vurdering.

JV's VM-ekspert: Kamp på banen og kulde fra den egyptiske trænerbænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce