Når graffiti bliver til en kunstart

Foto: Bo Bach Jensen

Når graffiti bliver til en kunstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem et par dage havde jeg spottet at L:Ron:Harald var i gang med at sprøjtemale et nyt værk på væggen hos Zielkes Fitness nede i midtbyen, men jeg havde ikke rigtig haft mod til at nærme mig, og indlede en samtale med ham.

Men så endelig Lørdag først på aftenen, tog jeg mod til mig, og henvendte mig til ham. Og sikken en overraskelse jeg fik mig.

Mit billede af L:Ron:Harald basererede sig på de rygter jeg havde hørt om ham, derfor var det en behagelig overraskelse at snakke med Lars, for det viser sig hurtigt at hvis det er noget han ikke er, er det arrogant og et dumt svin.

Jeg spørger nysgerrigt ind til hvorfor Lars er igang med at spraymale muren.

- Jeg havde hørt ad omveje at Robert (Zielke, ejeren af fittnes klubben) havde talt om at få lavet noget graffiti indendørs i klublokalerne, og efter at havde jeg ringet til Robert omkring 1200 gange, og lyttet til en arrig telefonsvarer lige så mange gange, forventede jeg egentlig at Robert ville være en brysk herre, men det er han slet ikke, fortæller Lars smilende.

Efter lidt snakken frem og tilbage, får Lars så lov til at lave et af sine berømte kunstværker på ydermuren ud mod parkeringspladsen, kravet var at motivet skulle indeholde Zielke navnet, samt have en form for samhør med fitness klubben, men bortset fra det, havde Lars stort set frie hænder.

Onsdag i sidste uge starter han så langsomt op med at spraye sit kunstværk på muren, og i de efterfølgende 30 - 40 timer, fordelt over torsdag, fredag og lørdag, tager kunstværket form, og endelig omkring kl 22 lørdag aften, er Lars tilfreds med maleriet.

Når man sådan står og kigger på når Lars maler, så kan man næsten ikke andet end at være imponeret. De fleste der har prøvet at spraymale, har nok en god ide om hvor svært det egentlig kan være hvis det skal se ordentlig ud. Betragter man så Lars når han spayer, så ser det så nemt ud, og det er det sikkert også, hvis ellers man hedder Lars Jensen, og har spraymalet graffiti de siste mange år

Nu hvor Lars er færdig med muren ud mod parkeringspladsen, kommer turen til den bagerst væg der går langs med den lille sti der fører ud til Voldgade. Heromme har Lars meget mere frie hænder til motivet, og når han engang i løbet af ugen har restitureret sig, har han de vildeste planer for den bagerste mur, men først skal Lars lige hjem og hvile sig, for som siger til afked, Jeg kan sku mærke jeg ikke 25 længere.

Har du lyst til at se flere af Lars' små kunstværker, så tag et kig på denne artikel, som jeg lavede tidligere på året og som viser nogle af de bedste malerier Lars/L:Ron:Harald havde lavet, under den nu hedengangene parkeringskælder bag Kvickly: <a href="http://www.jv.dk/artikel/1091977:Mit-Soenderborg–Det-var-helt-Kvickly-sk" target="_blank">http://www.jv.dk/artikel/1091977:Mit-Soenderborg–Det-var-helt-Kvickly-sk</a>
Foto: Bo Bach Jensen
Foto: Bo Bach Jensen
Foto: Bo Bach Jensen
Foto: Bo Bach Jensen

Når graffiti bliver til en kunstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.