Hørup Centralskoles pigehold skal spille om finaleplads i Parken i Ekstrabladets Skolefodbold


Hørup Centralskoles pigehold skal spille om finaleplads i Parken i Ekstrabladets Skolefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På kun fire gyldne minutter fra det 39. minut i 2. halvleg sikrede Hørups skolefodboldpiger sig en fortjent sejr i kredsfinalen mod Brorsonskolen fra Varde.

For at nå denne kredsfinale har pigerne spillet 7.runder i Ekstrabladets store fodboldturnering for skoler. En let træning på skolens idrætsanlæg blev startskuddet for at lære hinandens fodboldmæssige kunnen at kende. De homogent spillende piger fra Hørup sprang ved lodtrækning over 1. runde. Kampen i 2.runde blev vundet 21-0 på udebane mod Fryndesholm skole. Den tredje kamp skulle spilles mod Gråsten, denne gang på hjemmebane. Med et godt kendskab til holdet inden kampen og et fantastisk publikum, lykkedes det os at vinde kampen 2-0. Den efterfølgende modstander var fodboldpigerne fra Kruså, hvor mange af pigerne spiller 11-mandsfodbold i Bov i fritiden. Kampens 1. halvleg, der sluttede 1-1, var plaget af en utrolig kraftig vind. I 2. halvleg ændrede kampen sig til vores fordel, vi scorede 3 hurtige mål og slutresultatet blev fuldt fortjent 4-1 til os.

Tirsdag d. 20. oktober spillede vi i 5. runde mod STUK overbygning fra Toftlund. Da bussen kunne rumme flere pladser, end der var spillere, fik skolens drengehold samt flere fans fra skolen også lov til at komme med ud og heppe. Supporterne samt drengenes holdleder/lærer Jørgen Andersen sørgede for at STUK´s stadion var præget af en fantastisk stemning. Kampen blev ikke det store problem, og med en flot sejr på 7-1 sejr kunne vi nu glæde os til semifinalen i vores kreds på udebane mod Grindsted Søndre Skole (ved Billund).

Denne kredssemifinalekamp blev en meget våd affære. Der var ikke spillet mange minutter før Grindsted imponerede med et skud på stolpen. Dette blev startskuddet til et hårdt pres på Hørups forsvar det meste af 1. halvleg. Vores anfører Sara Kececi tænkte klogt og taktisk og efterhånden blev vores gode forsvar stabiliseret. Selvom begge hold trodsede den silende regn, kæmpede bravt og indimellem mestrede gode tekniske detaljer og flot sammenspil på den regnvåde bane, måtte de gå til pause uden mål. Jeg "bød" på chokolade og seriøs snak med de regnvåde piger i pausen, og fyldt med ny energi løb pigerne på banen klar til 2. halvleg. Om det var chokoladen, den seriøse snak eller pigernes stadige gejst, der gjorde udslaget, vides ikke, men Hørup var nu spilstyrende og lagde et stort pres på Grindsteds midtbane og forsvar. Godt målmandssspil af Grindsteds målpige forhindrede dog Hørup i at score. Hørups angribere Esra Khalil og Mette Iversen havde et par gode målchancer, og Freja Dahl fik som sædvanligt spillet sig fri, men en "straffesparkslignende" tackling i målfeltet hindrede et skud. De medrejsende supportere fra Hørup Centralskole var igen ”på pletten”og skabte den gode stemning med slagsange, tågehorn og megafoner. Kort før tid og bedst som vi troede, straffespark var en realitet, scorede Emma Skov Thorsted kampens eneste mål til stor jubel for vores supportere.

En finaleplads i Jylland Syd-kredsen var en realitet for Hørup Centralskoles pigehold.

Finalekampen blev fastsat til mandag d. 2.nov. kl. 11 og ovenikøbet på hjemmebane. Vi havde et par dage til at lave ”undersøgende arbejde” på Ekstrabladets netavis. Det viste sig, at vores kommende finalemodstandere, Brorsonskolen fra Varde, havde en spilstyrende pige på midtbanen: Helle Uhre Schmidt, der kandiderer til U16 landsholdtruppen, – ”hende måtte vi hellere mandsopdække”.

Den store dag indfandt sig. Med nerverne på højkant og fighterinstinktet i højeste gear var vi alle klar til at yde en særlig indsats. Efter et intenst taktikmøde og en aftale om, at Camilla Marcussen skulle mandsopdække spilfordeleren fra Brorsonskolen, gik vi på banen. Camilla klarede opgaven særdeles tilfredsstillende, modstandernes spil blev ”ødelagt”. 1. halvleg var præget af taktisk og nervøst spil fra begge sider. Forløsningen skulle komme i 2. halvleg, som kun var 10 min.gammel, da Sara Kececi bragte os foran med et fremragende skud på frispark. Spilfordeleren fra Brorsonskolen var nu godt irriteret, hun endte med en udvisning på 10 min. efter en grov forseelse mod Freja Dahl. Det lettede ”trykket” på banen, og i løbet af fire gyldne minutter blev kampen afgjort. Holdets topscorer Freja Dahl sendte et flot langskud i nettet og kort efter øgede Esra Khalil til 3-0. Et slutresultat som Hørups piger kan være bekendte og stolte af. Den ellers målfarlige Mette Iversen spillede en flot kamp på midtbanen, og Anne Hesselholt ydede atter en stabil indsats som bagerste spiller. De øvrige forsvarsspillere Linette Hansen, Cecilie Wolf, Anna N. Winther, Celine Hansen Astrid Nørgaard og Kristine Andersen har ligeledes ydet en flot indsats. Frederikke W. Strauss og Emma Skov Thorsted fra 7.klasse er udtaget til DBU´s U15 talenthold. Sara Kececi og Freja Dahl, to af de ældste spillere på holdet, og som tidligere har været i kikkerten af DBU, har haft en særlig stor betydning for holdet. Pernille Normann og Sarah Andersen har sørget for, at der ikke blev scoret mange mål på os. Vi har en flot samlet målscore på 38-2. Følgende har scoret: Freja 10, Mette 9, Sara 8, Esra 5, Emma 4, Frederikke 1 og Linette 1.

Der er nu 8 kredsvindere tilbage i Danmark, som skal dyste om en finaleplads i ”Parken” til april. Først og fremmest er vi meget glade for og stolte af, at vi er nået så langt – første gang i Hørup Centralskoles historie. Pigerne skal roses for deres store interesse og engagement. Styrken for vores hold er uden tvivl, at vi er et teknisk og homogent stærkt hold. Vi har en stor bredde af mange gode spillere store som små (”7 små dværge” iflg. Ekstrabladet fra kun 7.klasse), og samtidig har vi et par særdeles dygtige nøglespillere. Holdet består af 6 piger fra 9. årg., 3 piger fra 8 årg. og 7 piger fra 7.årg. Vi skal selvfølgelig i skarp ”træning”, inden kvartfinalerne finder sted. Der er ingen tvivl om, at en sådan sportsbegivenhed er med til at skabe en rigtig god stemning og give et godt sammenhold blandt skolens overbygningselever, både hvad angår pigerne og drengene.

Henrik Rohleder fra Intersport/RohlederSport sponsorer nye spillertrøjer, bukser og strømper til Hørup Centralskoles pigehold sammen med Umbro.

Træner/lærer Karin Skov Thorsted

Hørup Centralskoles pigehold skal spille om finaleplads i Parken i Ekstrabladets Skolefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.