KIF-træner om ny svensker: Han passer til vores koncept

Lars Frederiksen mener, Andreas Flodman passer fint ind i KIF-konceptet. Foto: Ole Nielsen

KIF-træner om ny svensker: Han passer til vores koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højrefløjen Andreas Flodman skifter sammen med målmand Rickard Frisk fra Alingsås til KIF.

KOLDING: KIF har fundet afløseren for Sebastian Augustinussen, der skifter til Skjern. Det bliver 25-årige Andreas Flodman, der skal passe højrefløjen hos Kolding-klubben.

- Vi kiggede os lidt rundt, og vi vidste, at der gik én rundt oppe i Alingsås, der godt kunne tænke sig at prøve noget nyt. Vi fandt ud af, at han er en god håndboldspiller, og vi havde også hørt lidt om ham før, siger KIF-træner Lars Frederiksen.

Flodman blev U/21-verdensmester med Sverige i 2013, og i den følgende sæson blev han ligatopscorer for Västerås i den næstbedste svenske række med 157 scoringer.

Derefter skiftede han til Alingsås i den bedste række. I 2015, 2016 og 2017 spillede han finaler om det svenske mesterskab, men Alingsås måtte nøjes med sølv hver gang.

- Han passer godt ind i vores koncept, og så har han et godt samarbejde med Rickard Frisk, som han har spillet på hold med. Det var også et plus, siger Lars Frederiksen.

- Vi ville gerne holde vores koncept med en skandinavisk stil, så det er egentlig meget fornemt at få en svensker, der har vundet U-VM og været i svenske finaler tre år som førstevalg. Det er fint, at vi så sent kan tiltrække sådan en spiller, mener KIF-træneren, der har følgende beskrivelse af den nye højrefløj.

- Han er hurtig, eksplosiv og scorer en del mål på første kontrafase. Han er en rimelig afslutter. Han er ikke en lille fløj, men han kommer aldrig til at dække back, siger Frederiksen.

Dermed er der også lagt op til en forsvars-angrebsudskiftning hos KIF, fordi højrebacken Kasper Irming heller ikke kan dække back i forsvaret.

Fakta
Andreas FlodmanFødt: 14. marts 1993 - 25 år

Position: Højre fløj

Højde: 184 cm

Vægt: 87 kilo

Tidligere klubber: Alingsås, Västerås, GUIF Eskilstuna

Titler: U/21-verdensmester 2013, svensk vicemester 2015, 2016 og 2017

Lurer på endnu en spiller

Dialogen mellem Flodman og KIF har ifølge træner Lars Frederiksen stået på gennem længere tid, og Flodman havde mulighed for at komme ud af sin kontrakt.

KIF-havde i forvejen kun unge Jacob Groes på højre fløj, og med tilgangen af Flodman ser truppen efterhånden komplet ud med mindre, KIF kan finde midler til en ekstra stregspiller som supplement til svenske Alexander Morsten og franske Cyril Viudes eller en decideret playmaker som supplement til Jens Svane.

- Jeg har altid ønsker, men nu er spillertruppen ved at være fuldendt. Selve basen er på plads, og så kan det altid diskuteres, om vi skal ud at have én mere. Vi er stolte af at have denne trup, selv om det kun er 14 dage siden, vi måtte skrive kontrakter, siger Lars Frederiksen.

KIF-træner om ny svensker: Han passer til vores koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce