KIF-profiler kommer til at køre på pumperne

Mattias Thynell (til højre) er kommet til KIF fra SønderjyskE, og han får et stort ansvar både offensivt og i forsvaret. Foto: Peter Leth-Larsen

KIF-profiler kommer til at køre på pumperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få stamspillere kommer til at trække et stort læs for KIF, der indleder sæsonen med søndagens pokalkamp ude mod Mors/Thy.

HÅNDBOLD: Mattias Thynell skal ikke køre spillerbussen fra Kolding til Thisted, men det er så også én af de få opgaver, der ikke bliver lagt i hænderne på den nye KIF-svensker.

Bagspilleren er én af de KIF'ere, der får et massivt ansvar for, at tingene kommer til at spille for sydjydernes nye, sammenbragte mandskab. For efter afskeden med topnavne som Bo Spellerberg og Philip Stenmalm er arven lagt i hændernes som erfarne spillere som Thynell samt Kasper Irming, der er vendt tilbage til Kolding efter to sæsoner i Skanderborg.

Thynell, Irming og islandske Olafur Gustafsson blev i torsdagens nederlag mod Fredericia HK kun aflastet af Jens Svane, fordi Martin Mauer Larsen har alvorlige rygproblemer.

- Dem, der spillede, er dem, der skal trække et stort læs, så det var også for at se, hvor deres grænse går. Det har jeg ikke haft mulighed for før, fordi vi hele tiden har skulle passe på folk, eller de har været ude med småskader. Det var første gang, vi havde hele truppen til rådighed bortset fra Mauer og Frisk, siger KIF-træner Lars Frederiksen med henvisning til bagspilleren og målmanden.

Fakta
OptaktHåndbold, pokalturneringen

Søndag kl. 15.30: Mors/Thy-KIF

KIF: Martin Mauer Larsen er skadet. Rickard Frisk er tvivlsom

JV tipper: 25-26

Svensk hjernerystelse

Frederiksen har måtte skåne spillere gennem hele opstarten og i træningsturneringen i Bosnien, og først i træningskampen mod Fredericia HK gav han profilerne det antal minutter, han forventer fra dem i afgørende kampe.

Reelt har han altså fem bagspillere, hvoraf den ene er skadet.

- Det vil jeg helst ikke pive over. Det, der er vigtigt for mig, er, hvordan jeg får de fire bagspillere til at fungere sammen, og hvordan vi kan kombinere kræfterne mellem dem. Er det at spille syv mod seks eller seks mod seks eller hvad?

- Spillerne vil helt sikkert komme til at køre på pumperne. Det er der ingen tvivl om. Det ved vi på forhånd. I løbet af de 60 minutter, bliver de trætte. Vi skal bare sørge for, at når de bliver trætte, så skal de have en lille pause, eller vi forsøger at spille et spil, hvor vi gearer lidt ned, så vi undgår at bruge så mange kræfter. Og hvordan spiller vi så håndbold? Det er de tanker, og det er lidt det samme, jeg var ude for i sidste sæson, siger Lars Frederiksen.

KIF venter stadig på at få svenske Rickard Frisk på plads i målet. Han fik en bold i hovedet i den første kamp i Bosnien og har ikke spillet kamp siden.

- Han føler sig bedre og bedre for hver dag, der går. Om han er med, kan jeg ikke sige. Han har fået en hjernerystelse to gange før, så han kender alle symptomerne og kan bedømme det selv, vurderer træneren.

Skal overraske Mors/Thy

Han sender sit hold til pokalturneringens ottendedelsfinale i Thisted med et nederlag på seks mål mod Fredericia fra næstbedste række i bagagen. Så sent som i foråret tabte KIF ude mod Mors/Thy, der har mere kontinuitet i truppen end KIF.

Det er et hold, som har stort set samme hold som sidste år. De har mistet et par enkelte spillere, men også fået nogle nye ind. De har stadig deres største profiler, siger Frederiksen.

De har stadig sammenspillet med Marcus Dahlin og Erik Toft på højre og venstre back. Jeg har en fornemmelse af, at Dahlin spiller med, når det gælder, siger KIF-træneren og hentyder til, at den store Mors/Thy-profil har været sat tilbage af en skade.

KIF ved nogenlunde hvilket hold, der venter dem i Thisted. Det nye KIF-hold er måske en mere ukendt størrelse for Mors/Thy.

Den fordel skal vi også se, om vi kan udnytte. Vi håber at komme derop og spille noget af det spil, vi har trænet, og de måske ikke har så meget indsigt i. Det bliver spændende at se, hvordan vi udfolder os, når vi for første gang skal spille om noget, der gælder om noget, siger Lars Frederiksen.

KIF-profiler kommer til at køre på pumperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce