KIF-leder om smal trup: Vi er ekstremt sårbare

Olafur Gustafsson (i hvidt) skal trække et stort læs i KIF, men der er ikke udsigt til, at han får flere holdkammerater her og nu. Foto: Peter Leth-Larsen

KIF-leder om smal trup: Vi er ekstremt sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KIF står foran en ny sæson med en historisk smal trup, men økonomien får klubben til at tøve med de spillerindkøb, trænerne gerne ser.

KOLDING: Når KIF fredag løber på banen til ligapremiere mod oprykkerne fra Lemvig, bliver det med en historisk smal trup. Første sæson som et rent Kolding-hold efter seks år som KIF Kolding København bliver indledt med et discounthold. Salgs- og marketingschef Anders Oechsler understreger, at en sund økonomi kommer før alt andet, men han erkender, at holdet er sårbart.

Kan denne trup holde en hel sæson igennem?

- Ja, det kan den, hvis der ikke kommer flere skader. Nej, men det er klart, at det er et kæmpe tema for alle omkring det, for den er ekstremt smal. Vi har heldigvis en masse dygtige, unge spillere til at fylde på, når de rutinerede kræfter skal have pause. Men vi er klart opmærksomme på det, og efter Mauer (rygskadede Martin Mauer Larsen, red.) røg ud, så er vi selvfølgelig ekstremt sårbare. Især i bagkæden, erkender Anders Oechsler.

Selv om han har titel af salgs- og marketingschef, er det ham, der har hovedansvaret for KIF-økonomien, og det har højeste prioritet at holde økonomien i stramme tøjler.

- I forbindelse med det nye KIF, er der nogle ting, der gør, at vi ikke bare kan gå ud og hente. Det kunne være det mest logiske bare at gå ud og få fat i en spiller, men der er andre ting, der spiller ind, som gør, at vi lige må være lidt afventende, siger Oechsler.

Fakta
KIF-kampeKIF spiller ligakamp fredag aften ude mod Lemvig/Thyborøn.

På onsdag spiller holdet sæsonens første hjemmekamp i Koldinghallen, hvor Århus kommer på besøg.

Bruger ikke Spellerberg-penge

Bo Spellerberg havde egentlig en aftale med KIF for den kommende sæson, men veteranen skiftede til Otmar St. Gallen i Schweiz. Spellerberg ville have været klubbens mest løntunge spiller, og det sparer lige nu klubben for mange penge, at han forlod KIF.

Er Bo Spellerbergs løn med i budgettet for denne sæson?

- Det er ikke sådan, at vi har haft et bestemt tal, vi har skullet holde os inden for. Vi har bare været ekstremt fokuserede på, at den post skulle være lav i forhold til tidligere år. Så vi kan ikke sige, at fordi han smutter, så har vi de ekstra penge at købe ind for. Sådan kan man ikke tolke det. Det har ikke været oppe at vende, at Bo's løn er frigivet, og så kan vi lige hugge til. Det er en lang proces på at få det hele op at køre igen.

Hvis der er økonomi til det, har I så nogle spillere på hånden?

- Trænerteamet er kommet med forslag. Det er en del af deres arbejde, og det er klart, at de rigtigt gerne vil have tilført noget, så man ikke er så sårbar. Så den plan er i baggrunden, men der er ikke noget på vej, siger Anders Oechsler.

KIF-leder om smal trup: Vi er ekstremt sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce