Hertil og ikke en centimeter længere

Cyril Viudes ydede en fin præstation på stregen for KIF Kolding København, men det rakte ikke i udekampen i Skjern. KIF's semifnaledrømme er langt væk, mens Skjern kan tage yderligere et skridt på torsdag hjemme mod Aalborg.

Hertil og ikke en centimeter længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjern Håndbold var for stor en mundfuld for et decimeret KIF Kolding København-hold og vandt en fortjent sejr på 28-23 i lørdagens slutspilskamp. Skjern banker på til en semifinale, det gør KIF ikke.

HÅNDBOLD - SLUTSPILLET: Skjern er i gang og er fortsat et godt bud på en DM-semifinale i denne sæson, mens det er nu for alvor er op ad bakke for et hårdtprøvet hold fra KIF Kolding København.

Det er status efter lørdagens slutspilssejr på 28-23 til Skjern. Sejren sender de grønblusede på tre point i slutspilspuljen, mens der fortsat står et stort rundt og ubehageligt nul ud for KIF.

Og var det så i orden, at Skjern vandt?

Ja, det var det i den grad.

Og hvorfor?

Holdet havde den fornødne bredde, spillede med det største engagement og den laveste fejlprocent, og så var kampens tre største profiler alle fra Skjern. Kasper Søndergaard, brølstærke Bjarte Myrhol og den serbiske sprællemand Tibor Ivanisevic gjorde forskellen i en kamp, som KIF måske kunne være kommet i nærheden af at vinde, hvis alle havde ramt dagen, og hvis der ikke havde været skader i truppen.

Men selvom plus fem til Skjern lyder rimelig overbevisende, var det alligevel en hæsblæsende kamp. Fra første minut var det i hvert fald tydeligt, at både Skjern Håndbold og KIF Kolding København var under pres. Skjern tabte overraskende til GOG i deres første slutspilskamp, mens KIF måtte ned med nakken mod grundspilsvinderne fra Aalborg - og det betød, at der så sandelig ikke var råd til at gå fra banen endnu en gang som taber.

Derfor var både spillere og trænere var helt oppe at ringe lige fra start, og da kampens to dommere ikke ligefrem efterlod et sikkert indtryk blev der stort set diskuteret og gestikuleret konstant.

KIF, der var uden en stærk trio bestående af Lars Jørgensen, Morten Bjørnshauge og Magnus Landin, var hurtigst til at få pakket frustrationer væk og finde det rette spændingsniveau. Det kastede en 9-5-føring af sig efter et lille kvarter.

Kasper Hvidt tog godt fra i buret, mens Konstantin Igropulo og Cyril Viudes var toneangivende i angrebsspillet, men nu er det jo sådan med Skjern Håndbold, at holdet ikke er blandt DM-favoritterne i denne sæson for sjov skyld.

Skjern har igen i denne sæson fået samlet en flok vanvittig dygtige spillere, og til stor jubel for det medlevende hjemmepublikum viste Kasper Søndergaard, Bjarte Myrhol & Co. hele repertoiret i den følgende periode, hvor der kun var overladt en statistrolle til gæsterne.

De næste minutter vandt Skjern med hele 9-1 - og så lignede KIF allerede en flok tabere. Det blev 20-14 til hjemmeholdet kort ind i anden halvleg, men så vågnede udeholdets Niko Mendegia også op og med KIF-mål i rap skabte højspænding i den vestjyske håndboldhøjborg.

Skjern fik dog slået effektivt tilbage og havde 100 procent styr på begivenhederne i kampens sidste syv-otte minutter.

Så Skjern er i gang, mens KIF's drøm om en semifinaleplads hænger i en tynd tråd. Det kræver sandsynligvis fuldt hus i holdets sidste fire slutspilskampe, hvis det ikke skal blive ved drømmen - og lige nu er det svært at se, at det skal kunne lade sig gøre.

Kampen i tal
Skjern Håndbold - KIF Kolding København 28-23 (14-12).Stillinger undervejs

4-6, 9-9, 11-10, 20-14, 22-20, 25-21.

Mål

Skjern Håndbold: Bjarte Myrhol 7, Kasper Søndergaard 7, Morten Balling 5, René Rasmussen 2, Cornelius Kragh 2, Lasse Mikkelsen 2 (1), Tibor Ivanisevic.

KIF Kolding København: Konstantin Igropulo 6 (2), Cyril Viudes 4, Niko Mendegia 3, Jens Peschardt 3, Bo Spellerberg 2, Philip Stenmalm 2, Sebastian Augustinussen 2, Fabio Chiuffa 1.

Udvisninger

Skjern Håndbold 2, KIF Kolding København 5

Tilskuere: 2672

 

 

 

DEN NÆSTE KAMP: Skjern næste kamp er førstkommende torsdag kl. 18.30 hjemme mod Aalborg. KIF Kolding Københavns næste kamp i slutspillet spilles førstkommende onsdag kl. 20.30, hvor modstanderen er GOG. Kampen spilles i Farum. 

EFTER DEADLINE: Kampen i slutspillet mellem TTH Holstebro og Ribe-Esbjerg blev først spillet efter avisens deadline. Der er dog mulighed for at læse alt om kampen på www.jv.dk og i JydskeVestkysten mandag.

Hertil og ikke en centimeter længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce