Truppen komplet: Esbjerg Energy opruster med svensk center

De gulblusede får en ny holdkammerat, inden året er omme. Arkivfoto: Jacob Schultz

Truppen komplet: Esbjerg Energy opruster med svensk center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Energy henter sin ottende udlænding. En svensker, der ifølge klubben både kan bidrage offensivt og defensivt.

Ny spiller: Esbjerg Energy har atter været på jagt efter en ny spiller til truppen, og denne gang var det en svensker, der fangede den vestjyske ishockeyklubs opmærksomhed.

Dem 29-årige svenske center Kim Karlsson skifter øjeblikkeligt fra SC Langenthal i den schweiziske liga.

- Vi har gjort, som vi altid gør på denne tid af året, når man skal forstærke holdet. Nemlig analyseret vores behov. Vi kom frem til, at vi ønskede en center. At han skulle bidrage både offensivt og defensivt, og at han skulle kunne styrke vores undertalsspil.

- Kim Karlsson er netop en tovejscenter, som producerer point, og som samtidigt gør holdkammeraterne bedre. Og så er han stærk i undertalsspillet, som vi har ønsket, og derfor opfylder han alle vores forventninger til en ny spiller, siger sportschef og cheftræner Mark Pederson i en pressemeddelelse.

Kim Karlsson har ifølge sin nye klub spillet det meste af karrieren i hjemlandet, hvor han primært har repræsenteret IF Björklöven i Allsvenskan og Luleå HF i Svenska Hockeyligaen. I alt er det blevet til 304 kampe i den næstbedste svenske række og 115 kampe i den bedste række.

Truppen er komplet

Det er ifølge Esbjerg Energy ikke helt uvæsentligt, at den seneste tilføjelse til truppen er skandinav.

- Som svensker er Kim Karlsson EU-borger og dermed en del af arbejdskraftens frie bevægelse i EU. Det betyder, at Karlsson ikke behøver at skulle igennem samme proces for at arbejde i Danmark, som for eksempel nordamerikanere skal. Dermed skal han ikke afvente en arbejdstilladelse, men kan træne med holdkammeraterne fra ankomsten, fortsætter Mark Pederson, der ikke forventer at præsentere flere udenlandske spillere:

- Kim Karlsson er Esbjergs ottende og formentlig sidste spiller med et udenlandsk pas. Vi kan blive ramt af skader eller andre særlige forhold, men som det ser ud nu, er Energy-truppen komplet.

Esbjerg Energy har indtil videre skilt sig af med to udlændinge i denne sæson. Svenske Victor Björkung røg i midten af november, mens den finske back Eetu-Ville Arkiomaa i sidste uge skiftede til østrigsk ishockey.

Truppen komplet: Esbjerg Energy opruster med svensk center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce