Pederson: Et spørgsmål om stolthed

Esben Nielsen og Esbjerg Energy står foran en mental krævende opgave det næste par dage. Foto: André Thorup

Pederson: Et spørgsmål om stolthed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Energy-træner ser tilbage på en semifinale-serie med blot en enkelt ærgrelse og frem mod to bronzekampe med helt specielle regler.

Det gør stadig ondt.

Her små to døgn efter det afgørende nederlag i syvende semifinale i Aalborg kan Esbjerg Energy-træner Mark Pederson ikke skjule, at ærgrelsen stadig sidder i ham.

- Vi er her for at vinde titler, så hvis man ikke ærgrer sig over sådan et nederlag, er man i den forkerte branche, siger Mark Pederson, der ser tilbage på en semifinale-serie, som han trods alt godt kan finde en del stolthed i.

- Jeg indrømmer da gerne, at jeg brugte timerne efter kampen og del timer i går på at tænke på, hvad nu hvis det ene og det andet, men overordnet set synes jeg faktisk, at vi spiller en god serie mod et godt hold. Vi var meget tæt på at gøre alt rigtigt. Hvis jeg endelig skal pege på en ting, vi som gruppe kunne have gjort bedre, ville det være, at vi måske fokuserede for meget på ting, vi ikke kunne kontrollere. For eksempel dommerne. Det skulle vi ikke have gjort, for hvis man ser over hele serien, gjorde dommerne faktisk "a damned good job", som Esbjerg Energy-træneren udtrykker det.

Optakt
IshockeyBronzekamp, første kamp

19.30

Rungsted-Esbjerg Energy

Esbjerg Energys trup

Christian Wejse er ude med en lyskeskade.

JV tipper

3-2

Der er returkamp i Esbjerg lørdag aften 19.30.

Kampene, ingen gider at spille

Men semifinaleserien mod Aalborg er trist fortid, forude venter en opgave, hverken spillerne eller træneren ser frem til. Som målmand Mathias Seldrup udtrykte det inden den syvende semifinale:

- Helt ærligt, der er ingen spiller, der gider spille de kampe.

Men det er det det, spillerne fra Esbjerg Energy og Rungsted - to kampe om bronze - og belønningen til vinderen skal ifølge Mark Pederson være det, der får holdet til at yde en sidste kraftanstrengelse.

- Det er helt rigtigt, at det her først og fremmest er en mental prøvelse. Det er altså hårdt at skulle sådan et par kampe tre døgn efter, man har mistet muligheden for at blive dansk mester. Vi skal se sådan på det, at vi har muligheden for at vinde en medalje for fjerde sæson i træk. Det er også en præstation, og selv om vi er skuffede nu, vil det her give os en chance for at slutte sæsonen som vindere, siger Mark Pederson.

Én lang kamp

Striden om bronze er som bekendt delt op i to kampe, ude og hjemme, og de spilles efter nogle lidt specielle regler. Alt afhænger af målscoren. Hvis Rungsted således vinder den første kamp 3-1, skal Esbjerg vinde med tre på hjemmebane for at vinde bronzen.

Det hele kan således ses som én lang kamp. Der vil altså ikke være forlænget spilletid i tilfælde af uafgjort i kampen i Hørsholm fredag aften, resultatet tages med til kampen i Esbjerg. Hvis det samlet er uafgjort efter 120 minutter, spilles der forlænget spilletid i kamp to.

Pederson: Et spørgsmål om stolthed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce