Esbjerg Energy stødt af tronen

Aalborg spiller finale mod Herning, og det har nordjyderne gjort sig fortjent til ved at være det bedste hold set over alle syv kampe mod Esbjerg. Foto: Frank Cilius/Scanpix

Esbjerg Energy stødt af tronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det forsvarende mesterhold havde initiativet og føringen i den afgørende semifinale i Aalborg, men en tåbelig udvisning ødelagde det hele.

Så gik den ikke længere.

For første gang i næsten præcis tre år tabte Esbjerg Energy en altafgørende playoff-kamp.

Dengang med 6-1 i Vojens - 12. april 2015 var det for at være helt præcis - tirsdag aften med 4-2 i Aalborg.

I sagens natur et ærgerligt punktum for denne sæson - ja, jeg anser de to bronzekampe mod Rungsted fredag og lørdag for hamrende overflødige - men der er nu ikke den vilde grund til at hænge med hjelmen alt for længe i det vestjyske.

Præstationen i semifinalen cementerede sådan bare indtrykket af et velfungerende hold og klub, der bør have fine muligheder for at forblive blandt de bedste fire i pænt mange år endnu.

Så solidt ser det ud i Esbjerg Energy, så meget er der blevet lagt på siden afskeden med de gråmelerede dage under EfB's stækkede vinger.

Og lad os være ærlige - set over syv kampe var det på rimeligt nok, at det blev Aalborg, der dermed får chancen for at vinde det første mesterskab siden 1981. Det er nordjyderne velundt - de har spillet en fin serie.

Kampen i tal
Aalborg-Esbjerg Energy 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)1-0 Jeppe Juul Korsgaard (13.10), 1-1 Adam Miller uass. (15.16), 1-2 Felix Scheel ass. Phillip Bruggisser (21.16), 2-2 Kiril Kabanov (fem mod tre 30.10), 3-2 Martin Lefebvre (33.08), 4-2 Martin Lefebvre (49.06)

Udvisninger

Aalborg 2x2, Esbjerg 3x2

Tilskuere

4520

1-1 var fint nok

Det blev fra første fløjt akkurat så hektisk og fedt i den syvende semifinale, som man kunne håbe på.

Jagten på det første mål, der kunne give den mentale overhånd, blev sat ind med det samme, og faktisk var det Esbjerg Energy, der havde den første store chance.

Adam Miller slap helt fri, men målmand Tadeas Galansky havde luret amerikanerens forsøg på at liste pucken ind mellem benene.

Miller fulgte op med at tage en dum udvisning, og selv om den i sig selv ikke blev kostbar, var den med til at vende kampen. Aalborg fik fart i skøjterne, pressede på og havde chancer, men det var først, da Esbjerg Energy syntes at have arbejdet sig ind i opgøret igen, at føringen til hjemmeholdet kom.

Jeppe Juul Korsgaard blev spillet fri midt for mål og lykkedes med det, Adam Miller forsøgte små 10 minutter tidligere.

Listig scoring.

Scoringen kom imidlertid aldrig til for alvor at gøre ondt på gæsterne, for kun et par minutter senere havde Adam Miller gjort sin skade god igen - dårligt forsvarsspil, løs chance inde foran mål, 1-1.

Og det burde vel have været 2-1 til Esbjerg Energy inden første pause. Et power play blev omsat til et par store chancer, og i sekunderne efter, at Aalborg blev fuldtallig, kom Alexis Loiseau fri og skød på stolpen.

1-1 efter første periode kunne gæsterne dog være bedst tjent med, og det var et udmærket udgangspunkt inden de midterste 20 minutter.

Det så så godt ud

Og det udgangspunkt blev endnu bedre efter kun godt et minut, da Phillip Bruggisser viste hele sin klasse ved at afdrible tre modspillere og lægge pucken til rette for Felix Scheel.

Det mål rystede Aalborg. Sådan for alvor.

Og hvis ikke Justin Crandall havde dummet sig noget så eftertrykkeligt midt i perioden, havde meget utvivlsomt set anderledes muntert ud for gæsterne efter anden periode.

Men Crandall tog en dum udvisning midt på banen, og da hans gode ven, Taylor Fleming, lidt senere måtte reparere på de defensive problemer, den udvisning efterlod resten af holdet med, fik Aalborg den mulighed i fem mod tre-spillet, værterne skulle bruge for at spille sig ind i kampen igen.

Kiril Kabanov udnyttede muligheden, magtbalancen i kampen var igen nogenlunde lige, og den tippede til hjemmeholdets fordel, da Martin Lefebvre lidt senere scorede på et af den slags skud, målmand Mathias Seldrup her i avisen betegnede som dem, han skulle tage sig af.

Det gjorde han ikke, og pludselig lå det hele til hjemmeholdet. For Esbjerg Energys fans var det mere end nogen sinde nødvendigt at tænke tilbage til sidste år, da holdet efter anden periode i Frederikshavn også var bagud med en enkelt efter anden periode - og siden vandt.

Dræbnede scoring

Det håb spirede i første halvdel af tredje periode, da Esbjerg Energy fik lagt et fornuftigt pres på et hjemmehold, der ikke syntes at være interesseret i ret meget andet end at forsvare sejren hjem.

Og slå kontra.

Men det gjorde Aalborg så også godt, og da Martin Lefebvre midt i tredje periode havde udnyttet netop en af disse muligheder, blev lyset reelt slukket for det forsvarende mesterhold.

Jovist, vi har tidligere set dette hold vende tilbage fra døde, men denne gang gik den altså ikke.

Esbjerg Energy er stødt af tronen i dansk ishockey.

Brødtekst

Esbjerg Energy stødt af tronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce