Esbjerg Energy sikrede sig et fint udgangspunkt

Esbjerg Energy smed en føring, men fik et fint udgangspunkt til den anden bronzekamp. Arkivfoto: Chresten Bergh

Esbjerg Energy sikrede sig et fint udgangspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Energy smed en føring i slutminutterne. Men med 3-3 har esbjergenserne et fint udgangspunkt til den anden bronzekamp, som spilles lørdag.

Ishockey: Det handler mere om stolthed og selvforståelse end at få en lille rødbrun metalskive om halsen. For den er ikke meget værd i en klub, der har vundet guld to sæsoner i streg. En klub, som arbejdede hen mod en tredje guldmedalje på lige så mange sæsoner. En klub, hvor selvforståelsen kræver mere.

Nej, i Esbjerg går man efter ædlere metal. Man spiller ikke så gerne den der bronzekamp. Det har spillerne ikke lagt skjul på. Det har træneren ikke lagt skjul på.

Derfor handler det i højere grad om stolthed og selvforståelse.

For når Energy ikke er en klub, der stiller sig tilfreds med at få bronze, er det bestemt heller ikke en klub, hvor man taber en bronzekamp.

Det ville være et groft hak i selvforståelsen.

Så der er trods alt lidt at spille for.

Også for stolthedens skyld. Får man en bronzemedalje, kan man bryste sig af fire medaljer på fire sæsoner.

Den første kamp blev dog ikke til en sejr. Men med 3-3 har man et fint udgangspunkt til den anden kamp.

Kampen i tal
Rungsted Seier Capital- Esbjerg Energy 3-3 (0-0, 1-1,2-2)Målscorere: 0-1 Adam Miller(31.28), 1-1 Mattias Persson(34.20), 2-1 Mike Vernace(45.41), 2-2 Adam Miller(49.16), 2-3 Taylor Fleming(50.35), 3-3 Nikolaj Rosenthal(54.30)

Udvisninger

Rungsted: 3x2 minutter

Esbjerg Energy: 5x2 minutter

Stærk start

Det tog dog lige omkring et minut, før Energy kom i gang. Men så kom esbjergenserne også godt i gang. Pucken blev spillet overlegent rundt, hurtigt og præcist i komplicerede mønstre, fra stav til stav, uden om og ind i mellem sjællænderne.

Rungsted halsede efter. Kæmpede for at fange pucken, for at komme tæt på esbjergenserne. Energy havde en håndfuld store målchancer. Chancer, der skulle scores på. Men som der ikke blev scoret på. Og så måtte Energy gå til første pause uden mål.

Men måske lige så vigtigt uden at have lukket et mål ind. For selvom Energy var bedst, blev Rungsted hjulpet ind i kampen af et par udvisninger- på et tidspunkt spillede Rungsted fire mod tre. Men Energy holdt stand i de minutter.

Mere rod, flere mål

Og da man havde lukket Rungsted ind i kampen, var det ikke sådan lige at smide sjællænderne ud igen. Det blev mere bøvlet for Energy. Seldrup blev i højere grad sat på prøve. Det hele blev mere rodet.

Det kom også Energy til gode. Det var ikke de samme velspillede angreb, men ud af rodet opstod alligevel et par store chancer.

Den største tilfaldt Adam Miller. To gange. Den første brændte han, den næste scorede han på.

Målet opstod ud af en lidt mærkelig situation. Energy i angreb. Miller helt fri foran målet. Crawford løftede pucken ind til ham. Han greb den, afventede, havde al den tid i verden, han ønskede sig, fintede Rungsted-målmanden og scorede.

Og Rungsted-forsvaret fortsatte med at blive fanget i mærkelige situationer. Pludselig var Justin Crandall alene igennem. Selvom Energy egentlig var i undertal. Han brændte, fik et straffeslag og brændte så igen.

Det var skidt. Minuttet efter var Mattias Persson først over en retur, og så løftede han pucken op i nettaget.

Energy smed sejren

Og nedturen fortsatte. To minutter til Andreas Grundtvig, Rungsted i power play. Et ufarligt skud ramte Seldrup forkert på benskinnen. Pucken røg op i luften og ned over målstregen, mens Seldrup vendte og drejede hovedet for at finde ud af, hvor den var. Nede 1-2 i den første bronzekamp. Så var det, som om det med stoltheden kom frem.

Adam Miller tog først sagen i egen hånd. Driblede mod Rungsted-målet, sendte et skud afsted, som blev rettet af og fløj op i målhjørnet. 2-2.

Kort efter scorede Taylor Fleming til 3-2. Det holdt dog ikke.

Nikolaj Rosenthal satte pucken op i hjørnet, og så stod den 3-3. Skidt forsvarsspil, men dog stadig et fint udgangspunkt til den anden kamp.

Esbjerg Energy sikrede sig et fint udgangspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce