Keld og Hildas bryllup endte i opgør

Det ligner det perfekte ægteskab, Keld og Hilda Heicks. Men bag facaden gemmer sig en bitter familiestrid.
Foto: Nanna Kreuzmann/POLFOTO

Keld og Hildas bryllup endte i opgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I ny bog lukker Keld og Hilda Heick læserne ind bag den polerede dansktop-facade, hvor ikke alt er lutter lykke og idyl.

Pressen malede et skønmaleri af et idyllisk, romantisk bryllup. Men i virkeligheden blev Keld og Hilda Heicks dag i sommeren 1968 ødelagt af en bitter familiestrid, som gjorde det nygifte pars hvedebrødsdage til alt andet end lutter idyl. Og mindet om stridighederne dukker stadig op til overfladen.

- Selv om det er mere end 40 år siden, kan jeg stadig mærke fornemmelsen af det ubehag lige så klart, som da situationen udspillede sig, fortæller Hilda i bogen "Duet for livet", der udkommer på fredag.

Hun henviser til en episode, hvor Kelds lillesøster under bryllupsfesten på Søllerød Kro var sendt i byen af Kelds mor for at udspionere, hvad gæsterne talte om. Netop Kelds mor var primus motor i den bitre konflikt, som udspilede sig i tiden omkring brylluppet.

Hun mente, at Keld havde giftet sig under sin stand. At Hilda og hendes familie ikke var fin nok. Og Hilda fik adskillige gange bemærkninger med på vejen fra både Kelds mor og mormor. For eksempel, da Keld besluttede, at hans tre bandkammerater fra gruppen "The Donkeys" og deres kærester skulle inviteres med til brylluppet. Festen skulle brudens forældre traditionen tro bekoste, og de seks ekstra gæster var mere, end familiens budget kunne holde til. Derfor valgte Keld selv at betale for de ekstra kuverter, men det faldt ikke i god jord hos Hildas svigerfamilie. Især ikke hos mormoren, der ringede til Hilda.

- Hun var stærkt forarget over, at Keld blev så groft udnyttet af mine forældre. Nu var det pludselig blevet til, at Keld skulle betale for hele festen, fortæller Hilda Heick i bogen.

Keld Heick fortæller, at hans mor var plaget af en flammende jalousi, og den fik også frit løb ved brylluppet. Kelds far havde danset med en af donkey-kæresterne, som Kelds mor mente var lovlig vel nedringet.

- Det var, som om hun så et spøgelse, og så voksede og voksede det inde i hendes hoved, til det fyldte det hele. Hun burde nok have søgt hjælp hos en psykolog, men det ville hun aldrig have hørt tale om, fortæller Keld Heick i bogen.

Keld og Hildas bryllup endte i opgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.