Alexandra klar til flere børn

Grevinde Alexandra og hendes mand Martin Jørgensen.
Foto: arkiv, Scanpix

Alexandra klar til flere børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

interview: Grevinde Alexandra fortæller i et åbenhjertigt interview om sit nye liv.

Livet med en yngre mand er skønt. I et befriende ærligt og næsten frimodigt interview med modemagasinet Costume fortæller den 44-årige Alexandra for første gang detaljeret om livet med sin 14 år yngre mand, fotografen Martin Jørgensen.

Som med hendes egne ord ikke blot er yngre...

Han er 'meget yngre'.

Og alligevel lader hun klart forstå, at aldersforskellen mellem dem slet ikke er noget, hun tænker på eller bekymrer sig om.

Snarere tværtimod.

- Jeg tænkte meget på det i begyndelsen. Men min mand har gang på gang overbevist mig om, at det overhovedet ikke er vigtigt for ham, så jeg føler mig tryg, siger hun i det elleve sider lange og fyldigt illustrerede interview med journalisten Rikke Agnete Dam.

Om tendensen til, at mange smukke kvinder falder for en yngre mand, siger Alexandra:

- Det er dejligt at få ros, for det man gør. Men kærlighed har jo ingen grænser. Jeg ser ikke min mand som ... nu tør jeg slet ikke nævne, hvor mange år han er yngre end mig, men jeg ved, at når vi kigger på hinanden, ser han heller ikke mig som de antal år ældre end ham, jeg er. Vi mødes på et andet plan, hvor alder ikke hører til.

Bare 30 år
Og alligevel kan hun sagtens se fordelen i, at Martin kun lige er fyldt 30 år.

- Han holder mig ung. Det har nu ikke så meget med hans alder at gøre, tror jeg. Men når han sætter pris på, at jeg har gjort mig umage for at se lidt lækker ud... for mig er det en hyldest til det at være kvinde at være sammen med ham.

Alexandra fortæller også, at Martin er hendes bedste sparringspartner. Hun vender alt med ham og synes, det er rart at dele sine oplevelser og synspunkter med ham. Og enten få dem bekræftet eller modsagt med argumenter, hun ikke lige havde tænkt over.

Grevinden udelukker heller ikke, at parret en dag får et barn sammen. Børn kommer, når de kommer, som hun udtrykker det.

Hun glemmer ofte, hvor gammel hun er og siger, at man er så gammel, som man selv gør sig til.

Hendes egen personlige erfaring er, at 40’erne er de nye 30’ere. I Costumes billedserie optræder hun smukkere end nogensinde.

Hun er elegant, stilsikker og med et glimt i øjet, der fuldstændig overbeviser læseren om, at hun er præcis så lykkelig i sit samliv med Martin og børnene, som hun giver udtryk for.

- Der er ikke meget, jeg ville have gjort anderledes, svarer hun på spørgsmålet, om hun ville gøre det hele om igen.

Forlade sit elskede Hongkong, gifte sig med prins Joachim og blive prinsesse i Danmark, skilles fra ham og bosætte sig i det kølige nord med en ny familie.

Alexandra redegør åbent for de overvejelser, hun gjorde sig, da forholdet til Joachim gik i stykker.

I respektfulde vendinger fortæller hun, at de to gik processen igennem sammen. At beslutningen om separation blev truffet i enighed, og at netop det gjorde det lettere for dem begge at bevare deres venskab. Der er ingen jalousi imellem dem, og hun er lykkelig for, at han har fundet en anden at dele livet med.

Vi får også et lille indblik i hidtil ukendte sider af Alexandras hverdag.

For eksempel elsker hun stærke farver. Både når det gælder garderoben og indholdet i køleskabet.

Hjemme hos dem spiser man ikke færdigretter, men gerne grøntsager med stærke farver som rød peberfrugt og broccoli.

Undgår supermarkedet
Hun bryder sig ikke om at købe ind i supermarkedet, fordi det kan være svært at stå ved kassen og lade som om folk ikke noterer sig, hvilke varer og mærker hun har samlet i kurven.

I det hele taget er det med de mange mobiltelefoner blevet lidt mere besværligt for hende at færdes ugenert i det offentlige rum.

Hun er blevet mere opmærksom på, om hun kan sidde privat på en café.

Men folk hilser pænt, og der er aldrig opstået en 'upassende situation', som hun siger.

I udlandet bliver hun ikke genkendt så ofte og kan slappe bedre af. Men det har aldrig fristet hende til at flytte.

- Nej, vi er danske, og Danmark og danskerne har de bedste værdier, siger hun.

BT
Prinsesse Alexandra sammen med sønnerne prins Nikolai og prins Felix (tv) foran pressen og andre fremmødte lørdag eftermiddag d. 3. marts 2007 foran godset Jomfruens Egede umiddelbart før brylluppet med Martin Jørgensen.
Prinsesse Alexandra sammen med sønnerne prins Nikolai og prins Felix (tv) foran pressen og andre fremmødte lørdag eftermiddag d. 3. marts 2007 foran godset Jomfruens Egede umiddelbart før brylluppet med Martin Jørgensen.
Foto: arkiv, Scanpix

Alexandra klar til flere børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.