Kender du typen? Sådan ser din Tønder Festival ud


Kender du typen? Sådan ser din Tønder Festival ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Country, folk, americana, blues ... Tønder Festivals musik er måske ikke allemands, men er man til førnævnte, findes der nok ikke et bedre sted at være fra torsdag til søndag. Avisen Danmark sender Hipsterfar afsted, og så har vi spurgt alle tiders danske musikgodfather, Alex Nyborg Madsen, hvad han bare skal høre.

Typerne
På vej til Tønder Festival: Radiovært og fotograf Alex Nyborg Madsen og Hipsterfar. Tegninger: Gert Ejton

Alex Nyborg Madsen er vores allesammens musikalske godfather. Det er ham, der introducerer os til alt det, vi ikke vidste, vi ville synes om - og han bruger da også Tønder Festival til bl.a. at finde alt det, han ikke selv kendte i forvejen.

Hipsterfar er en musiknørdet festivalveteran, men Roskilde og dem, der ligner, keder ham efterhånden bravt. Ordet mainstream findes ikke længere i hans ordbog, og han ved næsten ikke noget bedre end at finde og dyrke helt sær, smal musik, ingen andre kender.

Alex Nyborg Madsen
Alex Nyborg Madsen. Tegning: Gert Ejton

Alex Nyborg Madsens festival starter allerede torsdag kl. 13 med The Secret Sisters i Bolero-teltet. Søstrene fra Alabama spiller country/folk med et twist af pop og vokalharmonier som i 50'erne. Det er både retro og moderne og en perfekt start for enhver, der elsker country. The Secret Sisters spiller også fredag kl. 19 på samme scene og igen lørdag kl. 14 i Telt 1 i konceptet Women's Circle.

The Lone Bellow er en trio fra Brooklyn med solide rødder fra landet. Tilsammen skaber de poetiske og perlende vokalharmonier i bedste countrytradition, og de er, siger Alex Nyborg Madsen, et fantastisk liveband, som spiller på Open Air-scenen lørdag kl. 20.45.

Som afslutning lørdag aften kunne Tyler Childers - Telt 2 kl. 23.00 - være et godt bud. Fra Kentucky og med musikalske rødder i bluegrass, folkemusik fra Appalacherne og southern rock giver den unge kentuckianer countryen twist og kant, og han er så hipster, som de kommer (læser du med, Hipsterfar?). Tyler Childers spiller også søndag kl. 17 i Telt 2.

Som kronen på værket på Alex Nyborg Madsens Tønder Festival finder vi David Ramirez søndag kl. 15.15 i Telt 2. Halvt mexicaner fra Austin, Texas, og med melankolien flydende i sine singer/songwriter-årer. Pas på tårekanalerne her, de kunne godt løbe over. Man kan også allerede opleve ham lørdag aften kl 22.15 i Bolero-teltet.

Bobler: Mere vigtigt end de navne, Alex Nybog Madsen skal høre, er altid de to-tre navne, han egentlig ikke havde sat flueben ved i programmet, men som ender med at være årets bedste overraskelser.

Hipsterfar
Hipsterfar. Tegning: Gert Ejton.

Hipsterfars højdepunkt indtræder allerede torsdag aften kl. 20, når amerikanske Jeffrey Foucault med sit alsidige miks af folk, blues og country spiller i Pumpehuset. Og er en koncert ikke nok, er det godt, at han spiller igen lørdag kl. 14.15 på Open Air-scenen.

Og nu kan man jo ikke være to steder på samme tid, men hvis man kunne, ville Hipsterfar have hørt The Mavericks. Det sprudlende band fra Miami serverer en cocktail af country, folk, blues, tex-mex, twang, latin og rootsrock på Open Air-scenen kl. 20.45.

Fredag eftermiddag er det californiske Sam Outlaw, der viser Tønder Festival, hvordan country skal skæres - kl. 15.30 i Telt 1. Og man er vel ikke fra L.A. for ingenting, så det er med store armbevægelser, selvironi og overdrevne cowboyoutfits på ægte Hollywood-manér. Sam Outlaw spiller også torsdag kl. 23.30 i Telt 2.

Det er heldigt for Hipsterfar, at flere af navnene på festivalen spiller mere end én gang, for Colter Wall spiller både torsdag i Bolero-teltet kl. 22 og igen fredag i Telt 1 kl. 22. Den kun 22-årige canadier spiller for fulde huse verden over med sin rå og følsomme stemme som vigtigste instrument.

Lørdag i Visemøllen kl. 20.30 er det duoen Jolie Holland & Samantha Parton, som sætter et smørblødt festivalpunktum for Hipsterfar. I deres ny- eller genfundne samarbejde har de ladet sig inspirere af Bob Dylans album "Nashville Skyline", og det er jo ikke til at stå for for en hipsterfar. De spiller også søndag kl. 10 i Bolero-teltet.

Bobler: Artist Talk med Jeffrey Foucault i Pumpehuset torsdag kl. 13.

Tønder Festival

  • Tønder Festival finder sted i dagene 23. - 26. august. Portene åbner torsdag kl. 12.
  • Et partoutarmbånd koster 1490 kr., torsdag og søndag koster 600 kr., fredag og lørdag 800 kr. (særpriser til studerende og unge).
  • Adressen er Papegøjevej 4, 6270 Tønder.
  • Busruterne 116 og 136 kører fra Tønder Busstation og mod festivalpladsen, mens Arriva-tog holder 200 meter fra festivalens Indgang Vest.
  • Sidste år kom bydelen Outlaw Village til. Det er en bydel på festivalpladsen bygget op som det vilde vesten. Derudover er der spejlteltet Bolero, hvor man kan nyde americana, blue grass og country.
  • Festivalen får fredag besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, som er protektor af festivalen og har været det siden 2009.

Kender du typen? Sådan ser din Tønder Festival ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce