Bøger: Et lille mesterværk der fløjter en stille blues

Bodo Kirchhoff, 69 år. Debuterede i 1979. Han bor i Frankfurt am Main, men har også et hus ved Gardasøen i Italien. Der tilbyder han nu og da skrivekurser for interesserede.

Bøger: Et lille mesterværk der fløjter en stille blues

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bodo Kirchhoffs prisvinder "Vederfarelse" starter på gulvet, men forlader læseren på en tinde - men bedrøvet.

Bøger: Den nærved 70-årige Bodo Kirchhoff er en af det nye Tysklands største forfattere. Han har en række romaner, noveller, essays og drejebøger bag sig - og en række hædersbevisninger. Nu har han fået én til. For hans seneste roman, "Vederfarelse" vandt "Deutscher Buchpreis", da den udkom i 2016. Nu foreligger romanen på dansk. Den er fremragende.

Forlæggeren Reitel har nedlagt sit lille forlag og er flyttet til en lejlighed i en lille by i Alperne. Tiden er løbet fra ham. Som Reitel selv siger: Efterhånden er der flere, som vil skrive bøger, end som vil læse dem! Der er ikke meget tilbage for Reitel. Men så en aften ringer det på døren.

Kvinden udenfor repræsenterer en læseklub i kvarteret. Hun vil gerne lave en aftale med Reitel om et foredrag. Hun kommer ind i lejligheden, han laver kaffe. Og samme nat kører de sydpå mod Italien - sammen. De vil tage ferie fra tomheden.Tre dage efter er de på Sicilien. Det er Reitels vederfarelse.

Både han - og ledsageren Leonie Palm - er holdt op med at tro på den store kærlighed. Og så alligevel: En varm, fløjlsblød nat, væk fra det hele, oplever de kærligheden igen. Men netop som de føler, de er gået ind ad døren til et nyt liv, dukker en ung, mørk kvinde op, en flygtning. Reitel og Leonie trækkes ind i et menneskeligt drama, som de reagerer meget forskelligt på. Deres indbyrdes forhold bliver forandret af det, de møder.

Kirchhoff fortæller historien på fornem vis. Han skriver blændende, og historien bygges op, lag på lag. Den starter billedligt talt helt på gulvet. Med en desillusioneret mand, der sidder alene med en flaske rødvin. Så ringer det på døren, og den samme historier efterlader læseren på en tinde. En stor oplevelse rigere. Men vemodig, for romanens afslutning er gribende melankolsk. Der er nok frihed og kærlighed og respekt. Men også en trist erkendelse af noget, der ikke kan vare ved. Vemoden fløjter en blues fra bogens afslutning.

"Vederfarelse" er noget af det bedste, der er kommet fra en tysk forfatter på det danske bogmarked, siden Sigfried Lentz døde. Det er en prægtig bog.

Bodo Kirchhoff

"Vederfarelse" *****

181 sider, Bechs Forlag

?Vederfarelse? ? tildelt ?Deutscher Buchpreis? i 2016.
?Vederfarelse? ? tildelt ?Deutscher Buchpreis? i 2016.

Bøger: Et lille mesterværk der fløjter en stille blues

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce