Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

750 stod i kø efter kulinarisk festivaloplevelse

Fællesspisning foran Orange Scene. Her puster Maria og Solvej Lubanski balloner op som del af den fælles madoplevelse. Foto Michael Svenningsen

750 stod i kø efter kulinarisk festivaloplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag formiddag afløste mad musik foran Orange Scene da firmaet Rub og Stub stod bag den første Stage Dining

Roskilde: Skål!!

Solvej Lubanski løfter sit glas med smoothie af overskudsfrugt. Hun hilser på de andre 15 middagsgæster i klyngen. Ved siden af nipper hendes mor til glasset med en tyrkisk inspireret kold suppe:

- Det er Solvejs opgave at skåle med de andre, forklarer Maria Lubanski.

Mor og datter fra Allerød er to af i alt 750 middagsgæster, der har taget plads på græsset foran Orange Scene. Denne torsdag middag har mad afløst musik på festivalpladsen. Madkultur-virksomheden Rub og Stub har dækket op til fællesspisning på området, hvor festivalgæsterne normalt får stillet deres sult efter musik. 

Kamp mod madspild
Rub og Stub har gjort det til sit speciale at lave mad på overskudsvarer. I de første år drev firmaet en restaurant, men koncentrer sig nu om større enkeltstående arrangementer.Virksomheden beskriver sig selv som en socialøkonomisk konsulent, undervisnings og eventvirksomhed, der kombinerer teori og praksis for at forebygge madspild.

Dagens menu ved Stage Dining rummede blandt andet en radise taco, kold tyrkisk suppe og scones med ost og varm syltetøj.

Anden servering bød på sprøde og kogte kartofler med dip, kofta og en muffin, der havde fået et skud whisky.

 

Opgaver til alle gæster

I dag står der smagsoplevelser på menuen. Gæsterne skal gennem seks små retter. Samtidigt skal de opbygge et fællesskab i de små grupper. Hver af de 16 klapstole, der står i cirkel omkring en madkurv, er forsynet med en seddel. Her står, hvilke opgaver stolens ejermand skal løse.

Solvejs opgave er altså at sige skål. Bordformanden har holdt den velkomsttale, der er en del af indholdet i madkurven. Andre har til opgave at hente maden i buffeten.

Her møder de blandt andet kokken Anna Østergaard Laursen. Hun har skabt en del af menuen. På det lange bord står fade med radiseblade, der bærer syltede og friske radiser:

- Det er sæson for radiser. Derfor har jeg valgt at servere netop det, forklarer Anna Østergaard Laursen.

Hun har levet af sin kokkekunst i firmaet Edible i et år. Opgaven med at lave mad til 1.500 gæster er suverænt den største, hun har påtaget sig. Siden søndag har hun kokkereret i Slagteriskolens køkken lige på den anden side af motorvejen.

- Nye kartofler er udgangspunktet for min anden ret. Kogte og stegte og så med tre forskellige dips, lyder det i en hastig kommentar fra kokken, inden hun må give plads for en af sine travle kolleger i madteltet.

 

Rub og stub skal væk

Foran det hele sørger Sanne Stephansen for at bevare det store overblik over madbegivenheden, hvor gæsterne snakker, skåler og serverer for hinanden:

- Vi prøver at skabe en fælles oplevelse. Vi vil bygge videre på festivalfølelsen og var enige om, at Roskilde Festivalen var det helt rigtige sted at prøve konceptet af, siger Sanne Stephansen.

Som medstifter af Rub og Stub er hun en af hovedkræfterne bag det store arrangement, der i løbet af to dage vil bespise 1500 festivalgæster:

- Siden vi fik ok fra festivalledelsen, har vi haft halvanden måned til at planlægge. Så der har været travlt, lyder det fra Sanne Stephansen, der trods travlheden har overskud til at tale lidt med pressen. 

Her til morgen har hun været i gang siden klokken seks. Det midlertidige telt skulle indrettes - og når gæsterne er gået klokken 13 skal det hele pilles ned. Klokken 16 står barfodede Annisette Koppel på Orange Scene i spidsen for Savage Rose. Så skal Rub og Stub være væk. Fredag morgen starter det hele forfra, så nye 750 gæster kan få stillet sult og tørst.

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark