Sommerhushaven


Sommerhushaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog med tips til planter ved sommerhuset.

Ny bog: Sommerhushaven skal være hyggelig og nem, uden at den minder om en urskov.

Jens Thejsen har netop skrevet bogen "Sommerhushaven". Det er en have, der mere eller mindre er kombinationen mellem den vilde og den kultiverede have. Fokus i bogen er rettet mod det beplantningsmæssige og ikke så meget mod opholdspladser og ideer hertil.

Bogen er delt op i fire hovedafsnit. Det er strandhaven, skovhaven, den fugtige have og lidt spøjs den svenske torphave.

Det er både en styrke og en svaghed, at der gennemgås fire forskellige typer af sommerhusgrunde. Måske var det bedre at lave fire små bøger i lommeformat. Tre til danskerne og en til Sverige. De fleste af os kun har en sommerhusgrund og ligger den i Sverige, er det måske ikke så interessant at læse om en dansk strandhave. Der er rigtig mange gode bud på blomster, urter, buske og træer til de enkelte havetyper, men meget få billedeksempler af planterne.

Styrken, og dem er der heldigvis flest af, er, at kapitlerne om de forskellige typer trods alt giver inspiration. De er mange ideer og megen god viden under hvert afsnit, og der tages i høj grad udgangspunkt i omgivelserne og fremme af biodiversitet.

Bogen indeholder også mere generelle kapitler om stier i sommerhushaven, forskellige hegnstyper, et afsnit om invasive arter, plantningstips og generelle og brugbare landskabsmæssige betragtninger.

Bogen er på 92 sider, prisen 250 kr. og forlaget er Vingefang.

Sommerhushaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce