Haven: Roser i drivhuset

Roser i drivhuset kan sagtens lade sig gøre, men du skal ikke vælge sorter, der bliver meget bredde, så hellere gå i højden. Foto: Grøn Kommunikation

Haven: Roser i drivhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roser elsker varme, så du vil næsten altid få succes med roser i dit drivhus.

Drivhuset er til tomater og agurker, men det er så sandlig også til roser. I mit eget drivhus har jeg en gammel mosrose. Rosen er gået I arv gennem mange generationer, så hvad den præcis hedder, er desværre gået tabt. Men pyt. Det er en mosrose. Hver gang du åbner drivhusdøren om sommeren bliver du mødet med den mest fortryllende duft.

Bo Godt har spurgt to af landets førende roseneksperter, hvilken rose de vil anbefale til drivhus.

Anders Theisen fra Frans Brunns Rosenplanteskole på Fyn, www.rosertilhaven.dk, fortæller, at de eneste roser, han ikke vil anbefale i drivhuse, er bunddækkeroser. Det vil også være synd at bruge buskroser på grund af deres volumen. Ellers mener han, at alle roser er egnede - ingen mere end andre.

Typisk vil man få en fordobling af væksten, og det bør man nok have i mente, når antallet bestemmes, siger Anders Theisen.

I hans eget drivhus har han Blue Moon og Karen Blixen. De er begge ca. 150 cm høje og utroligt frodige, men kan man bedre lide andre roser, så snupper man bare dem. Oplever man svaghedstegn hos en rose, plantet i det fri og holder man meget af netop denne rose, så er det måske en god ide at lade den få den eksklusive plads i drivhuset, mener Anders.

Knud Pedersen fra www.Rosenposten.dk fremhæver nogle sorter han med bestemthed ved klarer sig fint i drivhus. Det er Barkarole, Sonja, Carina, Pappa Meilland, Landora, Graham Thomas, James Galway (de sidste to, hvis der er godt med plads, og ellers eventuelt på en gavl).

Haven: Roser i drivhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce