Kommentar præget af manglende viden og research


Kommentar præget af manglende viden og research

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Flemming Overgaard, næstformand, 3F's transportgruppe
Photographer Kennet Islandi Havg
Danmark Debat. 

3F: Ordet er frit. Tanker er toldfrie. Man kan forestille sig så meget.

Men derfra og så til, at avisen Danmark søndag 10. februar vælger at trykke chefredaktør Peter Rasmussens gisninger om 3Fs mulige interesser i Falck-sagen, er der trods alt et stykke vej. En vej som i et mediehus normalt går via en trykprøvning over for de presseetiske regler og injurielovgivningen.

Grundlæggende har kommentaren to store problemer: Manglende viden om arbejdsmarkedsforhold og manglende research.

Bl.a. hedder det, at "Bios-sagen også indeholder en mærkelig sammenblanding af Falcks og 3F's interesser." Og: "3F, der er reddernes fagforening, ville selvfølgelig gerne have, at deres medlemmer kunne beholde de favorable vilkår, som de havde i Falck."

Tillad mig derfor at forklare sammenhængen: Selvfølgelig er 3F er sat i verden for at varetage vores medlemmers interesser. Derfor havde 3F indgået overenskomst med både BIOS, Falck og Responce. Overenskomster på samme niveau, når det gælder løn, og når det gælder omkostninger for de tre virksomheder.

Ganske logisk, og vores bidrag til sikring af ordnede forhold, gode job og fair konkurrence. I øvrigt i samarbejde med arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, hvor Responce, BIOS og Falck alle var medlemmer.

Og ganske logisk, fordi det er 3F's medvirken til at sikre, at udbud af ambulancedrift kan foregå på samme måde som udbud af busdrift og andre opgaver. Lige som det her er op til politikerne at sørge for, at de økonomiske rammer og vilkår for udbud af eksempelvis ambulancedrift er i orden.

Hvis Peter Rasmussen havde foretaget lidt research, inden pen blev sat til papir, var han stødt på min udtalelse til Berlingske 2. februar:

"Jeg kan blankt afvise, at 3F har været aktiv i Falcks arbejde mod BIOS. Nogle kommunikationsbureauer har tilsyneladende spekuleret i, om man eventuelt kunne bruge en række organisationer som Danske Patienter, hospitalerne og 3F i deres kampagne. Hvis man læser Konkurrencestyrelsens redegørelse, er der overhovedet intet belæg for eventuelle spekulationer om, at 3F skulle have været en del af Falcks kampagne mod BIOS. Kun at nogen har ønsket at bruge 3F på linje med en række andre organisationer og aktører."

Alligevel spidser Peter Rasmussen sine ord. Blandt andet med bemærkninger som denne:: "Hvis man nu forestiller sig, at Falck og 3F har indgået en uhellig alliance..."

Må jeg anbefale Jysk Fynske Medier, at andre, fremtidige løsrevne forestillinger om spekulative sammenhænge får den skæbne, de bør have: Kast dem ud i redaktionslokalet og lad professionelle journalister efterprøve dem gennem research. Af hensyn til læserne og af hensyn til avisernes troværdighed.

Kommentar præget af manglende viden og research

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce