Åbent og ærligt vejarbejde


Åbent og ærligt vejarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen, medlem af regionsrådet for Syddanmark og tidl. MF (S), Drejøvænget 45, Middelfart
Henrik Sørensen
Danmark Debat. 

Motorvej: Flere debattører har den seneste tid forsøgt at så tvivl om Hærvejskomitéens legitimitet og finansieringen af vores arbejde. Der er sågar rejst tvivl om lovligheden af kommunernes støtte til komitéen, så vi bidrager lige med nogle facts:

Hærvejskomitéen støttes ganske rigtigt af en række kommuner samt Region Syddanmark. Det er ikke nogen hemmelighed, og det har man kunnet se på vores hjemmeside siden komitéens stiftelse i 2011.

Vi får dog ikke 'massiv støtte', som nogle hævder, selvom vi da nogle gange godt kunne ønske det. Men faktisk har vi et relativt beskedent budget på ca. 400.000 kr. om året. Det er heller ikke nogen hemmelighed, for tallene fremlægges på vores generalforsamling, hvor pressen inviteres hvert år.

Det er selvfølgelig også fuldt lovligt for kommuner at støtte vores arbejde økonomisk. Lige så vel som nogen kommuner støtter f.eks. Kattegatforbindelsen, udvidelsen af Fynske Motorvej eller hvad der nu vurderes at gavne en kommunes interesser.

Hos Hærvejskomitéen har vi lige fra starten sat en ære i at arbejde sagligt, seriøst og transparent. Vi er en interesseorganisation, ja. Men vi arbejder åbent og ærligt for en langsigtet løsning for den jyske transportkorridor: Aflastning af E45 og ikke mindst Vejle Fjord-broen, bedre forbindelser til Billund Lufthavn og mere stabil infrastruktur til de mange produktionsvirksomheder i Midtjylland. Derfor får vi også støtte fra mange virksomheder og erhvervsorganisationer, så det er langtfra kun offentlige penge, der betaler vores virke. Det beror i øvrigt for en stor del på frivilligt arbejde.

Nu går forundersøgelser og VVM-undersøgelser i gang, og Vejdirektoratet har netop indkaldt til de første informationsmøder om processen og høringsfasen. Her kan alle komme til orde med forslag, input og protester, som det hører sig til i et åbent demokrati. Og her kan alle møde op og blive klogere på facts. Så undgår vi forhåbentlig de værste myter og gisninger i den offentlige debat.

Åbent og ærligt vejarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce