Hellig tre konger i Skovby på Als


Hellig tre konger i Skovby på Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellig Tre Kongers aften den 5. januar var der kåring og maskefald på Skovby Kro.

Der var 20 udklædte og få tilskuere. Førstepræmien gik til nogle lækre tyrolere, der vandt 2 x hulebøf fra Skovby Kro. en flok jægere vandt en andenplads og dermed en fiskekasse med lakrids. Tredjepræmien gik til den vise mand, som vandt en æske god chokolade.

Rygterne vil vide, at der kun var få udklædte på gaderne. Det var en overraskelse for Landsbyrådet og Skovby Kro, der havde regnet med flere deltagere, da Hellig Tre Kongers aften faldt på en lørdag i år. Næste år er det en mandag. Arrangørerne overvejer om der igen skal være en fælles kåring og maskefald i 2009, da der kun var få deltagere til dette års Hellig Tre Konger-festligheder.

Lokal skik

Hvert år den 5. januar, på Hellig Tre Kongers aften, klæder man sig ud til det ukendelige, og går fra hus til hus for at ønske hinanden et godt nytår. De der vælger at blive hjemme, tænder lys ved hoveddøren, så man kan se, at man er velkommen i deres hjem.

Man bliver gerne budt på en lille én til halsen, men smider kun masken når man bliver gættet, så promillerne indtages som regel gennem et sugerør, hvilket både kan ses og høres jo længere aftenen skrider frem.

Den gamle skik findes kun på Als og Sundeved, Kegnæs og Ærø

Hellig tre konger i Skovby på Als

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.