Mystisk: Helt industrikvarter afspærret på grund af gas

Politiet valgte at afspærre industrikvarteret i Tønder under gaslugt. Arkivfoto: Michael Bager

Mystisk: Helt industrikvarter afspærret på grund af gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et helt industrikvarter blev i Tønder afspærret på grund af en kraftig gaslugt. Kilden til gaslugten blev dog trods af mange timers undersøgelse ikke afsløret.

TØNDER: Hele industrikvarteret i Tønder Nord - Nordre Industrivej og Håndværkervej - var torsdag aften afspærret.

Klokken 17.07 blev brandvæsen og politi advaret om, at der var en kraftig gaslugt i området, oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen.

Under arbejdet med at finde kilden til gasudslippet afspærrede man hele området - uden det dog førte til fundet af gaskilden.

Indsatsleder for Brand & Redning Sønderjylland, Kenneth Achner, fortæller, at gaslugten kan skyldes, at folk hælder ting i kloakken, for eksempel terpentin.

- Nogen gange hælder folk ragelse i kloakken, som ikke hører hjemme dér, siger Kenneth Achner, der havde dækslerne af mange kloakrør for at finde kilden.

Man havde blandt andet også fat i Dong for at sikre sig, at nogle fiberrør, der var skudt i undergrunden, ikke havde berørt en naturgasledning. Men heller ikke her var der gevinst.

For at eliminere gaslugten, der kunne lugtes i store dele af området, valgte Achner at skylle kloaksystemet igennem med store mængder vand.

- Vi tog vandet fra en brandhane. Den skyller nok med to kubikmeter vand i minuttet. Så vi har nok brugt 250 kubikmeter vand på et par timer, siger indsatslederen.

Til sammenligning bruger en almindelig familie typisk under 150 kubikmeter vand - på et helt år.

- Vi nåede til den konklusion, at gaslugten ikke skyldtes naturgas, tilføjer Kenneth Achner.

Politiet forlod området klokken 19.30, mens brandvæsenet forblev der en time yderligere. Her kan tilføjes, at en af brandfolkene, Torben Godballe, var blevet gift to timer forinden udrykningen. Selv om det var hans bryllupsdag, så valgte han at forblive i industrikvarteret, selv om han fik buddet om at køre tidligere.

- Han valgte at blive til den bitre end, konstaterer Achner.

Mystisk: Helt industrikvarter afspærret på grund af gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce