Indsatsleder roser Hartmanns bedriftværn efter brand

Ødelæggelserne på Hartmann efter den over 12 timer lange brand virker på dette foto ikke store. Men slukningsarbejdet voldte de 30 frivillige brandfolk store kvaler, fortæller indsatslederen Jacob Christensen, Brand & Redning Sønderjylland. Foto: Hartmann

Indsatsleder roser Hartmanns bedriftværn efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsleder fra Hartmann-brand roser Hartmanns bedriftsværn. Hvis ikke de havde reageret så hurtigt, havde branden udviklet sig voldsomt, siger Brand & Redning Sønderjyllands indsatsleder.

TØNDER: Natten til onsdag blev Brdr. Hartmann i Tønder ramt af en brand, der krævede en indsats fra 30 frivillige brandfolk fra værnene i Tønder, Højer og Bredebro.

De kæmpede mod flammerne i over 12 timer, før de sidste flammer i tagkonstruktionen var slukket. Og det var netop ilden i taget i de høje produktionshaller, der besværliggjorde arbejdet, har indsatslederen ved Brand & Redning Sønderjylland, Jacob Christensen, tidligere fortalt.

Nu deler samme indsatsleder roser ud til Hartmanns interne brandvæsen - det såkaldte bedriftsværn.

- Det interne beredskab fungerede i hvert fald godt. Hvis ikke Hartmann havde haft sit eget driftsværn og de automatiske brandalarmer, så kunne det være gået meget værre. Så havde vi haft en voldsomt stor tagbrand, siger Jacob Christensen.

Hvis ikke Hartmann havde haft sit eget driftsværn og de automatiske brandalarmer, så kunne det være gået meget værre. Så havde vi haft en voldsom stor tagbrand.
Jacob Christensen, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland

Alarm ved 3-tiden

Branden blev opdaget få minutter over tre natten til onsdag. De første brandfolk fra Brand & Redning Sønderjylland var hurtigt på fabriksgrunden, hvor de overtog arbejdet fra det interne driftsværn.

På det tidspunkt havde flammerne i produktionshallen spredt sig til tagkonstruktionen, og selv om det måske på et fotografi i dag ikke ser så slemt ud, så var det en vanskelig slukningsopgave for de mange frivillige brandfolk.

Blandt andet kunne Brand & Rednings egen stigevogn kun række 10-15 meter ind over bygningen, der af Jacob Christensen er anslået til at måle 100 gange 100 meter. Derfor blev der rekvireret en kran fra Aarhus til at indgå i slukningsarbejdet.

Onsdag klokken 18.10 - mere end 12 timer efter alarmen lød - kunne de sidste fem-seks frivillige brandfolk overlade roret til Hartmanns egne brandvagter, der holdt et vågent øje med bygningen natten over, oplyser Christensen.

Lavsæson

Hos Brdr. Hartmanns ledelse er der dagen efter branden lettelse over, at hovedparten af maskinerne og produktionen blev sat i gang igen, lige så snart tagbranden i produktionshallen var under kontrol. Det tog ifølge indsatslederen en times tid.

Det er lige nu lavsæson for æggebakkeproduktionen, og derfor ikke så kritisk et tidspunkt at blive ramt af en brand på. Hvis det havde været op til jul eller påske, hvor kapacitetsudnyttelsen er på sit højeste, havde det værret værre, forlyder det.

Indsatsleder roser Hartmanns bedriftværn efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce