74-årig havde geværer stående frit fremme i butik

Der var ingen oversavede geværer hos den 74-årige i Tønder Kommune. Alligevel blev han idømt seks måneders betinget fængsel for ulovlig opbevaring og ulovligt salg af geværer. Arkivfoto: Claus Thorsted

74-årig havde geværer stående frit fremme i butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 74-årig forretningsdrivende i Tønder Kommune er ved retten i Tønder idømt seks måneders fængsel for lemfældig opbevaring af 12 jagtgeværer. En række geværer blev fundet stående bag en lænestol.

TØNDER: En 74-årig forretningsdrivende blev ved retten i Tønder onsdag idømt seks måneders betinget fængsel for ulovlig opbevaring og ulovligt salg af våben.

Manden erkendte i en tilståelsessag, at han gennem en periode over fire år frem til januar i år havde solgt privatejede våben fra sin forretning. Samtidig blev 12 geværer som Carl Gustav, Berreta og Remington, opbevaret uforsvarligt i forretningen, og som det hed i anklageskriftet "uden politiets tilladelse og under skærpende omstændigheder".

Da politiet dukkede op på erhvervsadressen, fandt betjentene blandt andet seks-syv geværer i forretningens kontor - stående i et hjørne bag en lænestol.

- De stod frit fremme på kontoret, erkendte manden.

Våben og kugler

Den nu dømte havde gennem mange år drevet forretning, men nye lovkrav havde gjort de tidligere våbenskabe i forretningen utidssvarende. Men det ville være alt for bekosteligt at leve op til de nutidige krav, fortalte den 74-årige i retten. Han havde derfor opgivet sin våbenhandlertilladelse.

Imidlertid blev han ved med at handle med våben i sin forretning - det var dog som privatperson - understregede manden, der med ganske få forbehold anerkendte alle forholdene i anklageskriftet.

Han erkendte således også at have opbevaret en række geværer og rifler uden at have registreret våbnene. Desuden blev der sammen med geværerne fundet over 5000 stk. riffelammunition.

 

Betinget dom

I sin procedure plæderede anklagerfuldmægtig Sofie Strandgaard for, at den 74-årige skulle have mellem fire og seks måneders fængsel for forseelserne.

- Det må gerne være i den høje ende, understregede hun.

Forsvarer Erik Dreyer var ikke overraskende af en anden mening. Den nu dømte var ikke tidligere dømt, han har gode familieforhold men er gangbesværet efter to blodpropper, påpegede han og plæderede for en betinget dom - hvilket også blev dommer Kristin Berghs afgørelse.

Dommen på seks måneders fængsel følges af en prøvetid på et år.

Den 74-årige modtog dommen på stedet.

74-årig havde geværer stående frit fremme i butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce