Listetyven er på fri fod igen i det nye år

Vestre Landsret har stadfæstet den betingede udvisning over listetyven Hajzer Bajraktaraj. Arkivfoto: Heidi Bjerre-Christensen

Listetyven er på fri fod igen i det nye år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidst i januar kan byens notoriske listetyv Hajzer Bajraktaraj blive prøveløsladt. Statsadvokaten overvejer at anke til Højesteret, for at få ham udvist.

HADERSLEV: Landsretten har stadfæstet den seneste dom over den notoriske listetyv 30-årige Hajzer Bajraktaraj. Dermed er byrettens dom fra august gældende. Her fik Hajzer Bajraktaraj et år og tre måneders fængsel for blandt andet en række listetyverier og indbrud.

Men Hajzer Bajraktaraj er etnisk albaner fra Kosovo og ikke dansk statsborger. Anklageren ville derfor også have ham udvist. Byretten lod ham slippe med en betinget udvisning. Den beslutning var Vestre Landsret enig i.

Det var statsadvokaten, der havde anket sagen, for at få Hajzer Bajraktaraj udvist. Her ville man også have ham dømt efter den hårde indbrudsparagraf som omhandler tyverier af "særlig grov beskaffenhed", og som dermed gav mulighed for en højere straf. Blandt andet fordi Hajzer Bajraktarajs ofre primært var ældre mennesker. Han indrømmede ligefrem, at han bevidst gik efter dem, fordi de plejer at have kontanter, og han lettere kunne slippe væk.

Men Vestre Landsret mente ligesom byretten, at han kun skulle dømmes efter den mildere paragraf.

Sagen kort
Den 30-årige listetyv Hajzer Bajraktaraj er heroinmisbruger og har stjålet fra rigtig mange især ældre mennesker i Haderslev i over ti år. Han har også stjålet fra sin egen familie, som flygtede fra Jugoslavien for 25 år siden. Anklagemyndigheden og statsadvokaten ville have ham udvist til Kosovo med et indrejseforbud i 12 år. Hajzer Bajraktaraj har familie i Kosovo og taler albansk. Han har hverken kæreste eller børn i Danmark. Dommen lød på et år og tre måneders fængsel og en betinget udvisning i to år. Det vil sige, at han kun kan blive udvist, hvis han begår ny kriminalitet inden for to år og bliver dømt for det. Men det er der ingen garanti for. Han kan også få endnu en betinget udvisning.  Han blev blandt andet dømt for flere listetyverier, tyverier, indbrud og forsøg på indbrud og tyveri, samt for brugstyveri af fem biler. Han blev også frakendt førerretten i fem år.

Kan ende i Højesteret

Sagen er dog ikke nødvendigvis slut nu. Statsadvokaten overvejer nu om sagen skal ankes til Højesteret.

- Spørgsmålet om 3. instans bevilling overvejer vi i øjeblikket; om vi skal indgive en ansøgning til Procesbevillingsnævnet. Det er jo en ret kompliceret vurdering, det her med udvisningsspørgsmålet. I sidste ende er det Rigsadvokaten, der skal søge, forklarer vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen.

Sidste år anbefalede Rigsadvokaten faktisk selv, at relevante udvisningssager om alvorlig eller gentagen kriminalitet skal indbringes for Højesteret.

Ankefristen er to uger. Hvis sagen ender i Højesteret, er det dog ikke sandsynligt, at falder en afgørelse inden Hajzer Bajraktaraj kan blive prøveløsladt om cirka halvanden måned.

Bliver han lukket ud til den tid, er det så spørgsmålet, om han vil genoptage den levevis, han har udøvet de sidste 12 år med blandt andet et dagligt narkotikamisbrug og konstante listetyverier. Under byretssagen lovede han dog at flytte til en anden by, for at komme væk fra misbrugsmiljøet i Haderslev.

Listetyven er på fri fod igen i det nye år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce