Bedrageres forklaringer var vidtløftige

Morten Dyhr og Carl Viggo Frej Petersen blev dømt for groft bedrageri. Arkivfoto

Bedrageres forklaringer var vidtløftige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl Viggo Frej Petersen og Morten Dyhr skal i fængsel for at snyde iværksættere.

HADERSLEV/TØNDER: Retten i Sønderborg idømte torsdag 62-årige Carl Viggo Frej Petersen fra Skrydstrup og 49-årige Morten Dyhr fra Tønder henholdsvis et års fængsel og ti måneders ubetinget fængsel for groft bedrageri.

De blev fundet skyldige i at have bedraget tre iværksættere for knap 540.000 kroner. De havde lovet iværksætterne lån på sammenlagt over 24 millioner kroner, mod at de først indbetalte låneomkostningerne.

Retten lagde vægt på at bedragerierne var af særlig grov beskaffenhed og at de var foregået i forening og efter nøje planlægning.

- Det findes bevist, at de tiltalte aldrig har haft til hensigt at formidle de pågældende lån. Retten har lagt vægt på, at de tiltaltes forklaringer fremstår indbyrdes uoverensstemmende, udetaljerede og uunderbyggede og for tiltalte Dyhrs vedkommende meget usammenhængende. Forklaringerne virker således i høj grad utroværdige og vidtløftige, konkluderer retten.

Sagen kort
Carl Viggo Frej Petersen blev idømt et års  ubetinget fængsel for groft bedrageri mod tre iværksættere samt for bedrageri mod Hotel Norden.Morten Dyhr blev idømt ti måneders ubetinget fængsel for groft bedrageri mod de samme tre iværksættere. 

De blev også dømt til at betale erstatning til deres ofre. 

JydskeVestkysten har indtil dommen faldt torsdag omtalt de to tiltalte ved deres initialer. Efter dommen har JydskeVestkysten valgt af fravige sine egne regler om ikke at omtale personer ved navn, når de har fået under et års ubetinget fængsel, da de to har begået ulovlighederne i fællesskab. Og fordi Morten Dyhrs navn allerede har været nævnt i både programmet "Svindlerjagt" på Kanal 5 samt i Ekstra Bladet i forbindelse med, at han blev afsløret i at lave lignede bedrageri mod andre iværksættere. Det er sager, der ligger og venter hos anklagemyndigheden.

Der bliver desuden advaret mod begge de dømte ved deres fulde navn flere steder på internettet. 

Store erstatninger

Der var rejst tiltale mod Carl Viggo Frej Petersen og Morten Dyhr for i alt fire tilfælde af lignende bedrageri. Men den ene iværksætter dukkede ikke op i retten for at vidne, så de blev frifundet i det forhold. Denne iværksætter havde indbetalt det mindste beløb i sagen på kun 6000 kroner.

Carl Viggo Frej Petersen blev også dømt for bedrageri mod Hotel Norden. Han blev også dømt til at betale hotellet en erstatning på 56.268 kroner for 38 dages overnatninger inklusive mad og drikke.

De to dømte skal også betale erstatning til de tre iværksættere svarende til de beløb, som iværksætterne oprindeligt indbetalte på Morten Dyhrs personlige bankkonto; 125.000, 350.000 og 59.375 kroner.

Retten konfiskerede knap 200.000 kroner fra Morten Dyhr.

Bedrageres forklaringer var vidtløftige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce