Afvist: Noah-sagen kommer ikke for Højesteret

Forsvarer Gert Dyrn vil nu klage til "Den særlige Klageret" med henblik på at få den til at genoptage sagen. Arkivfoto: Connie Bøgwad Schmidt

Afvist: Noah-sagen kommer ikke for Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Procesbevillingsnævnet har afvist, at den nu 32-årige Jesper Hovgaard, der i september blev idømt ni års fængsel for vold mod halvandet år gamle Noah, kan anke til Højesteret.

Sommersted: Det var en chokeret Jesper Hovgaard, der ved Vestre Landsret i Sønderborg i september blev i dømt ni års fængsel for vold mod halvandet år gamle Noah, vold, der kostede den lille dreng livet.

Den 32-årig Jesper var tilbage i februar ved byretten i Sønderborg ellers blevet frikendt for alle tilfælde af vold mod Noah, hvis mor han levede sammen med. I byretten fik Jesper Hovgaard blot fire måneders fængsel for salg og besiddelse af amfetamin og vold mod egen søn ved at kaste ham hårdt ned i en seng.

Umiddelbart efter landsretsdommen, der gav ni års fængsel, valgte den 32-åriges forsvarer Gert Dyrn at anmode procesbevillingsnævnet om lov til at anke til Højesteret, fordi han og hans klient fandt, at dommen hvilede på et forkert grundlag, lyder det fra Gert Dyrn:

- Landsretten har på intet tidspunkt ladet tvivlen komme min klient til gode. Den har bevidst udeladt oplysninger, og medtaget egne formodninger om gerningsøjeblikket. I dommen står der faktisk direkte: "At det er landsrettens antagelse". Landsretten skal ikke antage noget, det er blot et andet ord for "tror", den skal dømme jævnfør beviser, og de var der ikke, hvilket byretten i sin tid nåede frem til.

Han er på vegne af sin klient i færd med at forberede en klage til Den Særlige Klageret med henblik på at få landsretssagen til at gå om.

- Sagen lider af grundlæggende rettergangsfejl, idet man lægger vægt på omstændigheder, som ikke har været omfattet af bevisførelsen i selve retssagen, samt omstændigheder, der er forkerte, lyder det fra Gert Dyrn.

Afvist: Noah-sagen kommer ikke for Højesteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce