Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Kage-bagere flytter bageri

Der er travlt ved bageribordet i Skovlund. Mums er private label og bager for andre. Her for nogen, der hedder Piece of Cake.
Foto: John Randeris

Kage-bagere flytter bageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mums Kager i Nordenskov rykker næste år hjem til Skovlund, hvor Gert og Birgitte Hermansen har lejet en hal på 700 kvadratmeter. Når flytningen er på plads, skal bageriet have flere medarbejdere.

NORDENSKOV/SKOVLUND: Det er gået slag i slag for Gert og Birgitte Hermansen.

Fra han kørte som kage-sælger, til de selv sprang ud som kagebagere og lejede sig ind i det nedlagte bageri i Nordenskov og til nu, hvor de er klar til at flytte hjem.

- Vi bor i Skovlund, og vi har altid ønsket at ligge der, siger Gert Hermansen.

Nu lader det sig gøre, fordi Sealing System rykker ud af den nyere hal på Nørremarken, som oprindelig blev bygget til Danbox.

- Vi får nøglen første januar, og så går vi i gang med at bygge om. Vi lejer det med forkøbsret og håber da, vi kommer til at købe det en dag, siger Gert Hermansen.

En hal i to halve

De 700 kvadratmeter skal deles op. Halvdelen til bageri, og den anden halvdel til læsseområde, så kagerne kan pakkes i bilerne i tørvejr.

- Her har vi maksimalt 100 kvadratmeter, og vi kan ikke være her længere, siger Birgitte Hermansen.

Hun har indrettet kontor ovenpå bageriets kældernedgang, som ægteparret har spærret af. Hun smider træskoene og hopper op på forhøjningen, for på den beskedne plads må man være opfindsom.

- I dag er vi kun tre i bageriet, og jeg vil tro, vi skal være fem-syv i alt, siger Gert Hermansen.

Druknede i succes

Birgitte er ved at pakke gulerodstærter sammen med medarbejder Karin Hagting. I begyndelsen bagte Mums Kager masser af tørkager, men det er slut.

- Vi druknede simpelthen i succes. Det kunne vi ikke følge med til, siger Gert Hermansen.

I dag er det store tærter og skærekager, der sprøjter ud af ovnene. Kager, som bliver pyntet og pakket og går direkte på frys.

- Vi sælger kun til cateringfirmaer. Tidligere kørte jeg også selv salgsvogn, men det er helt slut, siger Gert Hermansen.

Nu er det til gengæld ham, der holder møder med cateringfirmaerne og får respons og nye bestillinger.

- Vi har produceret i otte år, og vi leverer et par tusinde kager om ugen, men endnu har vi ikke fået en klage, siger ægteparret.

Derfor er de fulde af fortrøstning og putter selv en halv million kroner i ombygningen af hallen i Skovlund, før de flytter bageriet hjem.

Vi har bagt hindbærsnitter og andre tørkager. Men det måtte vi stoppe med, for vi druknede simpelthen i succes. Vi kunne slet ikke følge med.
Gert Hermansen

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark