Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Burgerguide: Fem fede burgere i New York

Køen til en Shake Shack-restaurant er typisk lang. Men lad dig ikke afskrække. Betjeningen går tjept, og ud over lækre burgere kan man også bestille pomfritter og frisklavede milkshakes. Foto: Andreas Leer Scharnberg

Burgerguide: Fem fede burgere i New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er byen, der aldrig sover. Og så er det byen, der byder på nogle af de bedste burgere i verden. Her får du fem tip til blændende burgeroplevelser i New York

Vi starter denne Tour de Burger med det sikre valg: på den succesfulde burgerkæde Shake Shack, som åbnede sin første restaurant i 2004, men i dag tæller 22 af slagsen alene i New York.

"Jamen, kan man overhovedet få en ordentlig burger på en kæderestaurant," vil den kritiske læser måske spørger. Svaret er ja. I New York findes der flere burgerkæder, som stadig har respekt for det, de laver, og trods jagten på profit ikke har glemt, at en burger skal lave af ordentlige råvarer for at smage af noget.

Et af de steder er Shake Shack, som har et lille, men lækkert menukort. Her kan man for eksempel vælge mellem en klassisk hamburger med et enkelt salatblad og én skive tomat eller en cheeseburger med bacon røget på æbletræ. Og for de modige er der mulighed for at vælge en burger, hvor bollen er lavet af en sprødt og friturestegt portobello-svamp.

Bøfferne er lavet af Angus-kvæg, bollerne er bløde og søde uden at fylde for meget, og den særlige ShackSauce udgør prikken over i'et sammen en minimal portion grønt i hver burger, som ikke er større, end den kan holdes i én hånd. Fordelen ved det er, at der er plads til en mere i maven.

Pris: 40-70 kroner for en burgerAdresse: Det sydlige hjørne af Madison Square Park (og mange andre steder)

Bag om burgerskribenten
Andreas Leer Scharnberg er journalist på Magasinet Rejser, og hans yndlingsret har været burgere, lige så længe han kan huske.Han kan ikke besøge et nyt land uden at teste burgerniveauet, og han har spist (alt for) mange burgere i lande som USA, Peru, Tyskland, England og Spanien.

De foreløbigt tre bedste steder, han har spist burgere: Restauranten "The Bird" i Hamborg, burgerkæden "In-N-Out" i Californien og "Five Guys" i New York.

Af danske burgerjoints anbefaler han "The Burger Shack" i Aarhus og "Jagger" i København.

Bon burger-appetit!

Den berømte med blåskimmel

Andet stop på denne burgersafari er uden tvivl det fineste og dyreste af de fem steder. Dermed ikke sagt, at det er den bedste på ruten. Det må være op til den enkelte at vurdere. Men det er indiskutabelt, at der venter en spændende burgeroplevelse til enhver, der har tålmodighed til at vente på et bord på gastropubben The Spotted Pig i West Village.

Her er burgeren lige så simpel, som stedet er populært blandt både lokale og turister: En bolle, en lyserød moppedreng af en hakkebøf og en klat Roquefort på toppen. That's it som de siger over there. Mere er der ganske enkelt ikke i burgeren.

Det lyder måske lidt kedeligt, men det er ikke tilfældet ... så længe man altså holder af en stærk skimmelost.

Stadig ikke overbevist? Så hjælper det måske at fortælle, at The Spotted Pig har modtaget en Michelin-stjerne syv år i træk - lige indtil stedet sidste år blev frataget den ære og i stedet fik tildelt en såkaldt Bib Gourmand, som ifølge Guide Michelin er en restaurant, som serverer veltillavet mad til en rimelig pris.

Pris: 175 kroner for en burger med pomfritterAdresse: 314 West 11th Street ved Greenwich Street, New York, NY 10014

Den fedtede kædesucces

Vi hopper fra gourmetburger med blåskimmel til en fedtet burger med det hele. Denne gang på burgerkæden Five Guys, som åbnede sin første restaurant i 1986 i Virginia, men i dag har så mange i New York, at deres udsendte burgerreporter har opgivet at tælle dem. Et nøjagtigt tal er nu heller ikke nødvendigt, så længe der er mange af dem.

Five Guys laver nemlig nogle urimeligt lækre og fedtede burgere, som vil få din personlige træner (hvis du da ellers har sådan en) til at korse sig. Tag for eksempel deres "Bacon Cheeseburger" med to håndformede bøffer, to striber sprød bacon og to skiver american cheese. Alt sammen klemt inde i en blød sesambolle. 920 kalorier lige ned i guffehulen. Og det er vel at mærke, før alle det store udvalg af ekstra ingredienser kommer i.

En nem måde at være sammensat en smagfuld burger er ved at vælge "All the way", som det hedder på Five Guys. Siger man de tre magiske ord, får man ketchup, mayonnaise, sennep, salat, syltede agurker, tomat, grillede løg og grillede champignon. De to sidste ingredienser er med til at gøre burgeren til et mesterværk.

Pris: 40-65 kroner for en burgerAdresse: 296 Bleecker St, New York, NY 10014 (og mange andre steder i New York)

Den kødfyldte dobbeltdækker

Selv om newyorkerne for længst har fundet ud af, hvordan man laver en burgerkæde, uden det betyder, at man får serveret burgere, der er lige så spændende som en sur karklud, er der bare noget fedt over at komme ind på en velsmurt burgerjoint, som der kun findes én af.

Såden et sted er Mikey's Burger, der ligger godt gemt væk på Ludlow Street på den sydlige del af Manhattan. Den sorte facade syner ikke af meget udefra, men tag ikke fejl. Her er der burgere med stor smag. På billedet har vi for eksempel fat i en dobbelt cheeseburger, hvor der er sparet på brødet og skruet op for kødet og osten. Lige som det skal være.

Bøfferne bliver stegt til perfektion i den åbne køkken, mens der banker hiphop og rock ud af højtalerne. Det er med andre ord ikke et sted, du skal invitere svigermor på middag - med mindre hun er til lige præcis den slags.

Og så lige et tip: Pas på med at bestille en burger og en omgang chili cheese fries. Sidstnævnte er nemlig ikke bare en omgang fritter med smeltet ost og chili. Der er tale om en stor portion friturekartofler overhældt med chili con carne og smeltet ost, som er et helt måltid i sig selv. Nu er du advaret!

Pris: 40-65 kroner for en burgerAdresse: 134 Ludlow St, New York, NY 10002

Den vulgære, men alligevel lækre

"Forandring fryder," er der vist nok en eller anden klog mand, der engang har sagt. Og det har han jo ret i. Derfor ligger det sidste stop på burgerruten ikke på Manhattan, men i Brooklyn. Mere præcis på den hipster-smarte Bedford Ave. tæt på Williamburg Bridge. Og så er der selvfølgelig burgeren, som også skiller sig ud fra de andre på ruten.

Den lille restaurant DuMont Burger laver nemlig en burger, som kan få voksne mænd til at græde. Burger-anretningen går under navnet "DuMac & Chesse", der - som navnet antyder - blandt andet indeholder pastaskruer med smeltet ost i forskellige varianter. Blandt andet parmesan, en schweisisk Gruyere-ost og cheddar. Vel at mærke at mærke inde i en bolle med en fuldvoksen bøf og bløde løg. Som om det ikke er nok, bliver burgeren toppet af med store bacon-tern, som rent faktisk smager af svin.

Det lyder måske til at være for meget af det gode ... Det er det faktisk også. Men heldigvis bliver grøntsagerne ved siden af burgeren, så dem kan man starte med at lade være med at spise, hvis ikke man er sikker på, at man kan sætte en "DuMac & Cheese" til livs.

Pris: 84 kroner for en burgerAdresse: 314 Bedford Ave., Brooklyn, NY 11221

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark