Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Englændere griber ind: Ny plan skal gøre Jensens Bøfhus til en sund forretning

Steen Haustrup (til venstre) og hans syv partnere i fynsk erhvervsliv har udnævnt Torben Frigaard Rasmussen til ny bestyrelsesformand i Jensens Bøfhus. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen

Englændere griber ind: Ny plan skal gøre Jensens Bøfhus til en sund forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort engelsk konsulentfirma skal få overskuddene tilbage i det kriseramte Jensens Bøfhus. Firmaet ser store muligheder i restaurantkæden, som formentlig vil lukke nogle restauranter.

Otte succesrige fynske forretningsfolk og en stor svensk bank stoler på, at Jensens Bøfhus igen bliver en god forretning. Udefra set kan det være svært at se, hvordan tre-fire års dundrende underskud og en kæmpegæld kan forvandles til en god forretning.

- Men Jensens Bøfhus har nogle enestående fortrin. Først og fremmest kommer der hvert år fem millioner gæster i restauranterne. Samtidig har man en rekordstor loyalitetsklub på flere end 300.000 medlemmer. Det er to væsentlige forudsætninger for, at det her kan lykkes, siger Steen Haustrup, der er en af de fynske virksomhedsejere, som låner virksomheden penge.

En stor del af forklaringen på hans og de øvrige udlåneres tillid ligger i en rapport. Rapporten på 46 sider analyserer Jensens Bøfhus grundigt og er lavet af det engelske konsulentfirma Anpro. Firmaet er ikke meget kendt i offentligheden men i erhvervslivet er navnet en garanti.

De redder Jensens Bøfhus: - Vi vil gøre det, der er rigtigt
Personerne bag bøfhuset
Torben Frigaard Rasmussen, Dalum, er ny bestyrelsesformand i Jensens Bøfhus-koncernen. Har tidligere været administrerende direktør for en række virksomheder senest det store E-conomic. I dag er han bestyrelsesformand og -medlem i mange virksomheder. Kender Palle Skov Jensen fra bestyrelsen for H.C. Andersen Festivals.Steen Haustrup, Odense, har samlet de otte fynske forretningsfolk, der låner penge til Jensens Bøfhus. Er barnebarn af stifteren af Haustrups Fabrikker, og har i mange år været direktør for emballagevirksomheden Plus Pack, som han ejer sammen med sine børn.

Palle Skov Jensen, Odense, var med i driften af familiens dagligvareforretninger Kypa og Bonus, som han solgte i 1984 for at gå ind i restaurationsbranchen med start i Aarhus. Skiftede i 1990 navn til Jensens Bøfhus. Åbnede i 2000 salg af halvfabrikata i detailhandlen. Fra 2008 begyndet underskuddene. De fire seneste regnskaber er endt i minus, og det gør de to næste også.

Dorte Gleie, København, er ny direktør. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør for akavariet Den blå Planet på Amager og har haft en karriere i restaurationsbranchen.

Succes på Fyn

- Anpro har gennemført seks meget succesfulde projekter her på Fyn. Tre gange i min egen virksomhed Plus Pack, to gange i H.J. Hansen Genvinding og en gang på Riegens. Det har hver gang bevist, at det leverer varen. Folk stoler på dets vurdering, og den er hele fundamentet for vores intiativ, siger Steen Haustrup.

Foreløbig har Anpro lavet en analyse, der viser, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus. Nu er firmaet i gang med en mere detaljeret plan for, hvad der konkret skal laves om. Den laves sammen med den nye direktør, Dorte Gleie. En gruppe med blandt andet Steen Haustrup, den nye bestyrelsesformand, Torben Frigaard Rasmussen, og ejeren, Palle Skov Jensen, skal være med til at sikre, at planen bliver ført ud i livet.

- Analysen viser, at der er mulighed for store besparelser - to-cifrede millionbeløb. Men det vil koste penge at omstrukturere kæden, så den kan hente de besparelser, siger Steen Haustrup.

Anpro tror så meget på sin egen analyse, at firmaet har bidraget til det lån, som de fynske forretningsfolk har stillet.

Planen er klar næste år

De nye folk bag koncernen vil ikke sige meget om, hvad der skal laves om i Jensens Bøfhus, før konsulenterne er færdige.

- Det vil direktøren fortælle offentligheden udførligt i begyndelsen af det nye år, når planen er lagt. Men Jensens DNA ligger fast: Her kan hele familien gå ud at spise uden at blive ruineret, og der er bøf, salat og is. Men ellers er der ikke noget, der er helligt for os, siger Torben Frigaard.

- Vi vil nok lægge mere vægt på, at vores gæster altid får den samme service og den samme kvalitet i alle restauranter. Det punkt kan vi godt gøre bedre, siger han.

Palle Skov Jensen er tavs

Det er formentlig ikke alle de nuværende 42 restauranter, der fortsætter:

- Det er ikke afgjort, men det er meget sandsynligt, at der bliver færre restauranter i kæden. Der er nogle, der går rigtig godt, men det er ikke alle, og det skal vi selvfølgelig kigge på, siger Steen Haustrup.

Både i år og 2018 vil give underskud. Men i 2019 er det planen, at Jensens Bøfhus igen giver overskud.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Palle Skov Jensen. Ifølge de to forretningsmænd er han glad for løsningen, som ligger i tråd med hans egne ønsker. Han var allerede i gang med at overdrage ledelsen til den nye direktør, da den nye plan blev født, oplyser de.

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark