Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Komquat er drivhusfolkets lækkerbisken

Den lille med lækre frugt Kumquat er efter at have stået i vinterhi klar til at blive høstet. Foto: Grøn Kommunikation

Komquat er drivhusfolkets lækkerbisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drivhusfolket ruster sig til foråret. Snart skal der sås tomater og agurker, men faktisk er der en afgrøde, der er klar til høst - og har været det et stykke tid: Den lille citrusfrugt med det for nogle halsbrækkende navn kumquat. Den kan ikke tåle frost, så den har overvintret enten i et isoleret drivhus eller i et køligt rum. Som hos citroner er frugterne i lang tid grønne, og først når de bliver sat i ved en temperatur på 12-16 grader, begynder de at blive gule. Mange, der har citroner, venter i lang tid på, at de skal blive gule, men faktisk er en grøn citron klar til at blive brugt. Den er som sådan moden, så hvis man vil vente, er det kun et spørgsmål om, hvor stor den skal være.

Komquat kommer fra Kina, og mange er slet ikke klar over, at den lille frugt er en, som man roligt kan sætte tænderne i. Den spises med skal og det hele. Skallen er  i modsætning til andre citrusarter lidt hen mod det søde, mens kødet er mere i den sure retning. Det giver en hel anderledes smagsfornemmelse.

En komquat kan også skæres i små skiver og bruges som dekorative og spændende smagsoplevelser i en drink eller oven på ost. Og helt lækker er den som marmelade. Jeg bryder mig ikke om appelsinmarmelade, men en marmelade af komquat er en stor oplevelse.

Marmeladen laver man på den en ret simpel måde: Skyl din kumquat godt. Brug 200 gram kumquat , to deciliter vand og 100 gram sukker. Frugterne skæres i små skiver, som kommes i en lille gryde og koges sammen med vand og sukker. Lad det koge, indtil konsistensen er tilpas - det vil sige omkring 20 minutter.Du kan også koge dem hele sammen med vand og sukker - så bliver de nærmest kandiserede. Jeg kogte ti på den måde. De nåede lige at afkøle i køleskabet, før de samme aften blev brugt som rent slik. 

 

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark