Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Gastronomiens elite tryllede med Danmarks frækkeste råvare

Rasmus Vemmelund fra Sdr. Bjert Kro og Madværket, har sammen med sin kollega Tommy Hansen lavet en pizza med syltede gulerødder, grønkålschips, havtorn - og selvfølgelig østers.
Foto: Flemming Larsen/JF Medier

Gastronomiens elite tryllede med Danmarks frækkeste råvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag gæstede gastronomiens elite Fanø, hvor besøgende kunne lade sig forføre af Danmarks frækkeste råvare - østersen.

FANØ: De kalder den Danmarks frækkeste råvare. Den har ry for at virke elskovsfremmende og efter sigende spiste den italienske forfører, Casanova, 50 om dagen. I disse dage hyldes den - østersen - over alt i landet i forbindelse med Oyster Trophy Week.

Fanø er i de senere år kommet på det gastronomiske verdenskort netop med sine store, fede vadehavsøsters og mandag lyste den lille ø stærkere end nogensinde op på kortet.

Som en del af Fanø Vadehavsfestival afholdes der i år også østerfestival og mandag gæstede nogen af landets bedste kokke den lille vadehavsø, for at forføre med deres version af den salte delikatesse.

Kokkedyst

Blandt andre stjernekokkene Michel Michaud, Francis Cardenau, Rasmus Munk, Rasmus Vemmelund, Jesper Dams Hansen og Fanøs egen østers konge, Jesper Voss ej at forglemme, dystede i at lave den bedste ret med lokale vadehavsøsters. De blev bedømt af et benhårdt dommerpanel med madanmelder Helle Brønnum Carlsen som overdommer.

Ud over dommerpanelet kom omkring 500 opstemte besøgende forbi Strien på Fanø og fik mulighed for at smage et kys fra havet. I alt blev der slubret den nette sum af 2000 vadehavsøsters og med alt fra pizza med østers, havtorn og grønkålschips, til rå østers med jordbær, lime og friskværnet peber var der noget for enhver smag.

Stjernekokkene blev bedømt ud fra fire kriterier: smag, idé og hvor udfordrende retten var for folk, som kan finde det en smule grænseoverskridende at putte den lettere slimet udseende klat ind i munden.

Og netop sidstnævnte kriterium skaffede Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette sejren med en rå østers som var serveret med agurk og andet grønt, for at gøre oplevelsen mere letspiselig for folk, som normalt ikke spiser østers.

Derudover fiskede gastronomen Mikkel Weidemann en ekstrapræmie hjem for at servere østers med smage fra seks kontinenter.

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark