Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


En varm kartoffel i Varde Kommune


En varm kartoffel i Varde Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

 Jeg har fulgt lidt med de seneste dage, hvor der bliver talt frem og tilbage om kvaliteten af den mad, som vi serverer for vore ældre medborgere i Varde kommune. Og min oplevelse af madduften på plejecentrene er kun til stede, når maden genopvarmes i ovnen på plejeafdelingerne.

Jo, til morgenmad kan man vælge mellem et bredt udvalg så som; øllebrød, havregrød, hvidt franskbrød osv. Men middagsmaden er i min optik ikke altid de 60 koner værd, som det koster for hovedret og biret. Kartofler hældes ud af plastikposer, sovs på plastikpose, foliepakkede bakker med kød og så videre. Til middag er der restriktioner på drikkevarer, hvor de ældre faktisk kun må drikke vand. Alt til dagen er nøje afmålt.

I min optik hænger pris og kvalitet ikke sammen i Varde Kommunes madservice. Pr. Person betaler de ældre omkring 3500 kroner om måneden for kosten. Jeg undrer mig over, hvad er det, der koster så mange penge?

Som uddannet social- og sundhedspersonale ved man, at mad er medicin. Ernæringen er vigtig, for det handler ikke kun om et socialt og sanseligt højdepunkt på dagen. Men om at dække et basalt behov, der kan højne almentilstanden og livskvaliteten for vores ældre medborgere.

Jeg mener, at vi med fordel kunne bringe madlavningen tilbage til plejecentrene og medinddrage både vores ældre medborgere, social- og sundhedspersonale samt køkkenpersonalet.

 

Thyra Frank om plejehjemsbeboers kritik: Flyt madlavningen ud

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark